O noua veste pentru cetățeni! Masca de protecție trebuie purtată și în casă

Pentru a preveni infectările cu noul coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat purtarea măștii de protecție chiar și în locuințe. Această măsură vine după ce numărul cazurilor continuă să crească.

   

Masca de protecție trebuie purtată și în casă
Un nou set de recomandări a fost publicat de către Organizația Mondială a Sănătății. Printre acestea se află și purtarea măștilor de protecție acasă, în interiorul locuinţelor, atunci când sunt primiți vizitatori, când nu poate fi respectată distanțarea fizică sau atunci când încăperile nu sunt aerisite corespunzător.

Organizația Mondială a sănătății are un nou ghid de recomandări pentru prevenirea infectării cu noul COVID-19, publicat miercuri la Geneva. Astfel, în zonele cu un număr de infectări în creștere, masca ar trebui să fie purtată permanent în magazine, școli și la locul de muncă, acolo unde nu există o ventilație corespunzătoare. Dacă distanțarea fizică de cel puțin un metru nu este posibilă, cei aflați în interior, inclusiv copiii de peste 12 ani, trebuie să poarte mască. Dacă ventilația este corespunzătoare, masca poate fi și non-medicală, potrivit Digi24.

Masca de protecție ar trebui purtată și în exterior, în cazul în care distanțarea fizică nu poate fi respectată, iar în spitale și clinici aceasta trebuie să fie obligatorie. Organizația Mondială a Sănătății recomanda folosirea măștii N95 de către personalul medical. Totodată, pacienții ar trebuie să poarte măștile de protecție când intră în contact strâns cu unele persoane.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu a precizat liniile directoare pentru spaţiile private. De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Directorul OMS s-a întors la lucru după carantină
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a revenit la jumătatea lunii noiembrie la lucru. Acesta a intrat în carantină la începutul lunii noiembrie, după ce a fost în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

”Am fost OK, fără simptome. Este a 17-a zi și am urmat protocoalele. Întrucât nu am simptome și am urmat strict protocolul, nu văd necesitatea testării. Pot să vă asigur că sunt OK și chiar foarte, foarte ocupat. Cel mai important lucru este să respecți protocolul”, spunea la acea vreme Tedros Adhanom Ghebreyesus.