O musulmancă cu văl, pentru prima dată în paginile revistei Playboy. Pictorialul a iscat controverse, dar și laude

Revista Playboy, celebră pentru pictorialele cu femei dezbrăcate și cu iepurași sexy, prezintă pentru prima dată în paginile sale o musulmancă purtând văl, într-un pictorial care a iscat controverse, dar și laude.

Noor Tagouri, o jurnalista americană de origine libiană, apare în ediția din octombrie la secțiunea intitulată “The Renegades Issue” care se focalizează asupra bărbaților și femeilor “care își riscă chiar și viața pentru a face ceea ce le place”.


Tânăra în vârstă de 22 de ani care lucrează pentru rețeaua de informații video Newsy este fotografiată îmbrăcată într-o geacă de piele, cu bascheți în picioare și un văl kaki pe cap.

Tagouri, urmărită de peste 100.000 de persoane pe rețelele de socializare, vrea să devină prima jurnalistă cu “hijab” din televiziunea americană. Ea afirmă că dificultățile cu care se confruntă o tânără musulmană care a crescut în SUA au ajutat-o în carieră.

Apariția lui Noor în noua versiune Playboy a fost salutată de mulți ca un progres, în timp ce alții au criticat-o deschis pe tânără.

”Playboy este sinonim cu pornografia’, denunță publicația online The Muslim Vibe, argumentând că revista fondată de Hugh Hefner tratează femeile ca obiect, le transformă în marfă și le sexualizează provocator de multe decenii încoace.