O mai știți pe fata din reclama cu salamul săsesc? Luiza Lucuța are 20 de ani și este studentă în Scoția

Micuța sâsâită care în urmă cu 16 ani spunea ”salam săsesc” într-un mod în care ne-a cucerit inimile tuturor este acum o domnișoară pe cinste. Luiza Lucuța are 20 de ani și este studentă în Scoția.

   

O astfel de reclamă ”se naște” poate o dată în viață. Cine nu și-o amintește pe puștoiaca sâsâită, în vârstă de 4 ani, care se chinuia să pronunțe ”salam săsesc”?

Cu siguranță că sunteți foarte mulți. Luiza Lucuța a intrat în casele a milioane de români cu spotul publicitar la salamul săsesc.

De atunci, au trecut 16 ani. Copila a crescut și s-a transformat într-o adevărată domnișoară. Nu doar că este la fel de simpatică, dar este extrem de modestă și inteligentă.

În 2012, a absolvit gimnaziul cu nota 9,80, și a intrat la cel mai presitigios colegiu din Constanța, specializarea ”Ştiinţele naturii”, după ce la testele naționale, a luat 10 la Matematică și 9,70 la Limba Română.


Luiza Lucuța este studentă la Universitatea din Glasgow
De doi ani, însă, tânăra învață la Universitatea din Glasgow, Scoția. Mai exact, la Facultatea de Neuroştiinţe, pe care o va termina anul viitor.

Luiza Lucuța ar putea lucra în laboratoare de stat sau private dedicate cercetării biologice și medicale, în cele de control al produselor alimentare din cadrul unităților din industria alimentară și direcțiilor/institutelor de sănătate publicǎ (control extern), în laboratoare de producție și control al produselor farmaceutice, medicamentelor, produselor cosmetice, în cele de analize fizico-chimice și biologice de pe lângǎ diferite fabrici și industrii (exemplu: de panificație, industria berii, vinului și a altor băuturi fermentate, industria produselor lactate) sau în cadrul firmelor care comercializează aparatură și reactivi de laborator.

Și sunt șanse mari ca tânăra să-și găsească un job bine plătit în străinătate, unde cu siguranță va face masteratul și doctoratul, pentru a deveni un cercetător de renume.