O femeie din Iran care murise în așteptarea execuției a fost spânzurată, pentru ca mama victimei să aibă parte de răzbunare

O femeie din Iran a murit în urma unui infarct înainte să fie executată, dar ar fi fost totuși spânzurată, informează The Independent.

Zahra Ismaili ar fi fost obligată să urmărească cum 16 bărbați au fost executați înaintea ei, în timp ce își aștepta rândul să urce pe eșafod, la închisoarea Rajai Shahr, aflată la vest de capitala Teheran. Ismaili fusese condamnată la moarte pentru uciderea soțului, un oficial de rang înalt în Ministerul de Informații din Iran, scrie publicația The Times.

Avocatul ei, Omid Moradi, susținea că victima lui Ismaili ar fi avut un comportament abuziv față de ea și fiica ei, și că bărbatul ar fi fost ucis în legitimă apărare.

Moradi ar fi descris într-o postare pe Facebook cum s-au desfășurat evenimentele de miercuri și susține că trupul clientei sale a fost spânzurat deși femeia se prăbușise deja la pământ, pentru ca mama bărbatului ucis să aibă ocazia să-i lovească scaunul de sub picioare.

Potrivit organizației Iran Human Rights Monitor (HRM), postarea pe Facebook a fost ștearsă, însă în ea scria că certificatul de deces al lui Zahra Ismaili menționa cauza decesului ca fiind stop cardiac.

„Certificatul de deces menționează stopul cardiac drept cauza morții pentru că 16 bărbați au fost spânzurați în fața ochilor ei. Inima lui Zahra s-a oprit și ea a murit înainte să fie urcată pe eșafod”, ar fi scris avocatul Moradi.

Ismaili a fost una dintre cele trei femei executate în Iran în ultimele săptămâni, în închisorile Ardabil, Sanadaj și Karaj, potrivit Iran Human Rights Monitor.

Potrivit site-ului HRM, numărul femeilor executate în Iran sub conducerea președintelui Hassan Rouhani a ajuns în 114.