O femeie din Brașov a fost condamnată pentru că a refuzat să restituie salariul cu 23000 de euro mai mare, pe care firma i l-a virat din greșeală

O angajată a unei firme din Braşov a primit 23.000 de euro în plus la salariu, din greşeală. Femeia a fost condamnată la 60 de zile de închisoare, deoarece nu a returnat banii.

   

Femeia s-a trezit în cont cu 110.597 de lei în plus faţă de salariul lunar, adică circa 1.597 de lei. Greşeala s-a întâmplat în martie 2019. Femeia, deşi a încheiat un acord în care se angaja să returneze banii, relatează ziare.com.

Tânăra a fost trimisă în judecată la Judecătoria Braşov şi a pierdut procesul. Femeia şi-a recunoscut faptele, dar a făcut apel la decizia primei instanţe, care se va judeca la mijlocul lunii februarie.

Femeia s-a angajat într-un acord încheiat cu firma să returneze banii. A cheltuit însă toată sumă ce i-a fost virată din greşeală.

Firma a făcut plângere penală, iar instanţa a condamnat-o la o pedeapsă de 60 de zile de închisoare cu amânarea pedepsei şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Condamnată şi concediată

„Instanţa reţine că inculpata şi-a însuşit o sumă considerabilă de bani, sumă ce a fost virată din eroare în contul său de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înţeles să restituie suma de bani primită din eroare, ci a ales să îi folosească în interes propriu. Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatei, se reţine că aceasta este la primul contact cu legea penală, astfel că nu se poate reţine o perseverenţă infracţională în sarcina sa”, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov.

Tânăra a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecată în cadrul procedurii simplificate. A fost obligată să achite firmei 107.518 lei. Între timp a fost şi concediată.

Tânăra a atacat sentinţa cu apel.