O companie scoțiană transformă sticlele de plastic în „asfalt” pentru construcția drumurilor!

Problema reciclării plasticului ar putea fi soluționată rapid datorită unei idei, care a fost introdusă de compania scoțiană MacRebur. Inovația adusă de scoțieni prevede ca în loc de bitum să fie folosite granule obținute din deșeuri de plastic.

   

Aceasta este o idee destul de reușită, deoarece plasticul este de fapt un derivat al petrolului, precum și asfaltul.

Acest tip nou de asfaltare pe bază de plastic a fost testat în Elgin, Scoția, și potrivit companiei care îl produce, materialul obținut face ca drumurile să fie mult mai rezistente și durabile decât cele cu care ne-am obișnuit.

„CEO-ul nostru, Toby McCartney a lucrat în sudul Indiei cu o organizație caritabilă care ajută oamenii nevoiași să colecteze deșeurile din plastic și să le vândă.

El și-a dat seama că o parte din deșeurile de plastic, plasate și încălzite până la topire ar putea umple și sigila găurile. Acest lucru l-a făcut să se gândească la crearea unui material nou pentru construcția drumurilor.”

Inginerii au dezvoltat o metodă prin care plasticul reciclat este transformat în granule mici. Acestea înlocuiesc bitumul în amestecul de asfalt – produsul de rafinare a uleiului, care este necesar pentru ca amestecul să se solidifice.

Prima distanță pe care a fost testată noua tehnologie a fost intrarea către casa lui McCartney, după care compania a obținut ocazia să își realizeze ideea pe teritoriul comitatului Cumbria, în nord-vestul Angliei.

MacRebur asigură că tehnologia va permite să se asfalteze drumuri cu 60% mai durabile, care vor servi aproximativ de 10 ori mai mult decât cele obișnuite. „Procesul este exact același ca și amestecarea asfaltului în mod tradițional, dar fără adăugarea bitumului” – a spus unul dintre lucrători.

Datorită acestei idei, în loc să polueze mările și oceanele, majoritatea deșeurilor din plastic vor putea fi reutilizate și industrializate.