Numele meu este Ildiko și am 32 de ani. Îmi iubesc soțul dar de la un timp are tot felul de fantezii

Dragă Adela,
Numele meu este Ildiko și am 32 de ani. Sunt căsătorită de zece ani cu un bărbat absolut minunat, e iubirea mea adevărată și avem și o fetiță împreună. Avem o viață liniștită și este foarte afectuos, dar de ceva vreme, a început să îmi dea de înțeles că viața noastră sexuală nu îl mai satisface. Are tot felul de fantezii la care nu știu cum să răspund. Vrea să o facem în mașină, în curte, ultima dată m-a îngrămădit când dădeam de mâncare la animale. Dar eu nu sunt genul ala de fată, nu pot să… așa, oricând… Chiar dacă îl iubesc ca pe ochii din cap. Sfătuiește-mă, ce să fac? Nu vreau să îl pierd, te rog ajută-mă!

Adela răspunde:

Dragă Ildiko,
Dacă spui că înainte nu avea asemenea fantezii, ar fi interesant de aflat ce anume l-a inspirat să le aibă. Poate se uită la filme porno pe furiș, poate s-a împrietenit cu cineva care se laudă cu aventurile sexuale… Cine știe ce l-a apucat. Pe de altă parte, într-un cuplu, după mult timp petrecut împreună, pot apărea asemenea perioade de ‘deșert’ sentimental, în care unul dintre cei doi, sau uneori chiar ambii iubiți, nu mai au chef de făcut dragoste. O contribuție importantă o au și hormonii, dar mai sunt și alți factori. Spre exemplu, tu nu ești obligată să te comporți ca o sclavă sexuală numai pentru că îl iubești și este soțul tău.

Poți să-i atragi atenția că pasiunea lui este prea instinctuală, că se coboară la un nivel prea grosier pentru ca ție să-ți inspire iubire, și tu de iubire ai nevoie, nu de un animal care să sară pe tine te miri când. Sigur, e măgulitor că te dorește și te vrea, dar este momentul să ajungeți la un acord: el să se mai tempereze, tu să fii mai jucăușă. Următorul lucru pe care îl ai de făcut – după ce îl intimidezi spunându-i că e prea instinctual – este să nu-l mai iei așa de în serios. Joacă-te cu el, amână-l, fă mișto de el. Evită tensiunea. Repet: nu ești datoare să te supui, poți să fii tu cea care controlează jocul, cu puțină îndrăzneală și umor.