Numai învățând să spui aceste 10 fraze, vei putea să-ți schimbi radical viața

Să înveți a spune aceste fraze – înseamnă să-ți schimbi radical viața.

   

1. „Mi-ai provocat durere.”
Nu trebuie să te temi a-i spune cuiva că ți-a provocat durere. Dacă persoana respectivă contează pentru tine, spune-i despre asta și nu lăsa aceste dureri să se acumuleze, ca ulterior să izbucnească și să facă și mai mult rău relației.

2. „Nu am avut dreptate.”
De cealaltă parte, nu te teme să recunoști că ai greșit, că ești vinovat. Deși inițial ar putea să fie destul de greu, cu timpul această obișnuință va fi o ușurare pentru tine.

3. „Nu”.
Să înveți a spune „nu” este un proces lent și treptat, dar el îți poate schimba viața. Obișnuința de a răspunde „da” la orice rugăminte ne poate face nefericiți, stresați și încărcați de responsabilități suplimentare. Învață să spui „nu”, fă doar ceea ce consideri că e cu adevărat important și necesar.

4. „Nu sunt de acord.”
Spune ceea ce crezi, spune în ce crezi, apără-ți propriile convingeri, nu este nimic interzis în asta. Uneori trebuie să-ți spui părerile pentru ca oamenii să te cunoască.

5. „Ajunge”.
Atunci când nu mai poți să rabzi ceva, spune. Cei de alături trebuie să știe ce simți și că ei au întrecut orice limită. Ajută-ți să înțeleagă că tu nu vei tolera o atitudine proastă din partea lor.

6. „Nu e treaba ta”.
Tu ai dreptul deplin de a-ți proteja viața personală și spațiul intim. Atunci când cineva își bagă nasul în viața ta, trebuie să-i spui respectuos că îi apreciezi contribuția, însă fără a se implica prea mult.

7. „Nu știu”.
Oamenii sunt gata să spună orice, numai nu „nu știu”. Ideea e că noi învățăm toată viața și că e absolut normal să nu cunoaștem răspunsurile la toate întrebările. Nu te teme să spui că nu știi ceva – așa fac oamenii deștepți și sinceri.

8. „Mi-e frică”.
Vulnerabilitatea ne face să fim oameni. Nu te teme să spui că te temi. Asta îi va face pe ceilalți să înțeleagă că ești sincer cu tine și că ai nevoie de ajutorul și susținerea lor.

9. „Vreau să fiu singur”.
E un lucru necesar de a găsi timp să fii singur și să te gândești la viața ta. Aceasta este o metodă de autovindecare a sufletului. Fiecare dintre noi are nevoie de asemenea momente.

10. „Te iubesc”.
Nu există nicio garanție că vei primi același răspuns în schimb, însă dacă simți asta spune-o. Nu știi ce se poate întâmpla mâine, însă cu siguranță, aceste 2 cuvinte pot schimba totul.