Nu mai folosi apa de la robinet pentru gătit? Este nociv pentru organism

Majoritatea oamenilor aleg să bea apă îmbuteliată, în timp ce folosesc apă de la robinet pentru gătit. Cu toate acestea, trebuie să știi că apa de la robinet este clorinată, iar prin fierbere nu sunt eliminați toți contaminanții, precum plumbul provenit din țevi sau clorul.

   

Din aceste motive, este necesar să fim precauți în folosirea resurselor de apă, astfel încât să avem informații complete atunci când gătim. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le știi atunci când gătești cu apă de la robinet, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

De ce trebuie să filtrezi apa de la robinet înainte de a găti?
Apa de la robinet care este doar fiartă și nu trece printr-un proces de filtrare poate să conțină numeroase substanțe nocive, metale grele, pesticide sau insecticide. În acest fel, ele ajung să fie introduse în organismul nostru împreună cu mâncarea gătită. O soluție utilă în acest sens constă în achiziționarea unui filtru de apă sau a purificatoarelor, în funcție de nevoile și preferințele tale, așa cum găsești pe La Fantana.

Există distilatoare care au rolul de a purifica apa prin fierbere sau filtrele de carbon, care îndepărtează impuritățile de apă. Poți alege filtre de apă, cu ajutorul cărora să scapi de substanțele nedorite sau filtre ionice, care contracarează apa dură. Dacă ești în căutarea unui filtru de apă pentru gătit și băut, este recomandată achiziționarea unui filtru de apă cu osmoză inversă, care transformă apa de la robinet în apă la fel de curată ca cea îmbuteliată. Purificatoarele de apă se pot monta pe chiuvetă sau pe blat și sunt ușor de folosit, atunci când ai nevoie. Astfel, cu ajutorul purificatoarelor, obții apă filtrată din belșug, ideală pentru gătit, grație sistemelor de patru filtre:

– Filtrul combi, care reduce particulele de sedimente de mici dimensiuni
– Filtrul sediment, care îndepărtează rugina
– Filtrul pre-carbon, care absoarbe clorul, pesticidele și compușii volatili
– Filtrul post-carbon, care reduce gustul și mirosul neplăcut al apei, precum și urmele de pesticide

Cât de eficiente sunt sistemele pentru purificarea apei de la robinet?
Sistemele pe care le poți folosi pentru filtrarea apei au rolul de a îndepărta substanțele și reziduurile dar și mirosul neplăcut al apei de la robinet. Din fericire, sistemele pentru purificarea apei reușesc să producă apă curată, îndepărtând în proporție de 99% microorganismele.

Trebuie să ai în vedere capacitatea de filtrare, atunci când vrei să cumperi un sistem de filtrare a apei, pentru a te asigura că este capabil să furnizeze cei câțiva litri de apă potabilă de care ai nevoie în fiecare zi. Pentru a obține o apă bună pentru gătit și pentru a elimina pericolul de a te îmbolnăvi, investește în filtre capabile să curețe orice poluanți.

Care sunt beneficiile folosirii aparatelor de purificare si filtrare a apei?
Filtrele pentru purificarea apei oferă un gust și un miros mai bun prin îndepărtarea clorului și a bacteriilor.
Aparatele de purificare te protejează de apariția diferitelor boli.

Sistemele de purificare a apei îmbunătățesc sistemul imunitar și starea de sănătate.
Apă filtrată reduce riscul de apariție a cancerului de colon și a bolilor gastrointestinale, prin înlăturarea clorului din apă.

Consumă apă îmbuteliată pentru a te hidrata și folosește apă de la robinet pentru a găti, atâta timp cât folosești sisteme de purificare și filtrare, care înlătură substanțele nocive și îți mențin o sănătate de fier.