Nu este o gluma! Viorica Dancila, explicatie pentru greselile monumentale facute de cand e premier

Premierul Viorica Dancila isi motiveaza desele greseli de exprimare prin oboseala acumulata, spunand ca poate a gresit si va mai gresi in exprimare, dar nu si in deciziile pe care le ia pentru Romania. Dancila a spus ca cei care ii „numara virgulele” nu au altceva de criticat.

   

„Am fost descumpanita de virulenta atacurilor lansate asupra mea, dar cu timpul am inteles un lucru. Ca cei mai inversunati adversari care imi numara virgulele si greselile de exprimare nu au altceva de criticat”, a declarat vineri premierul Viorica Dancila, la Mamaia.
Dancila a dat vina pe oboseala pentru greselile gramaticale si de exprimare pe care le-a facut de-a lungul timpului, recunoscand aceste greseli. Premierul a adaugat ca va mai gresi in acest sens, dar nu va gresi niciodata prin deciziile pe care le ia pentru Romania.

„Este o oboseala imensa, incerc sa fac cat mai multe lucruri. Si poate voi mai face greseli, dar nu voi gresi niciodata in deciziile pe care le iau pentru Romania si pentru romani si cred ca asta e cel mai important. Iar faptul ca nu am gresit este reliefat de drumul bun pe care il are economia romaneasca”, a mai spus Dancila.

Premierul a fost, de-a lungul timpului, tinta ironiilor si criticilor din cauza greselilor gramaticale si de exprimare. De exemplu, Dancila a anuntat la inceputul unei sedinte de Guvern ca Executivul va adopta modificarea pachetului de legi privind achizitiile publice si, vrand sa spuna ca acestea schimbari vor reduce birocratia, Viorica Dancila a spus ca va fi redusa democratia: „Putem spune pe scurt ca reducem democratia si reducem… reducem birocratia”. intr-o alta sedinta de Guvern, la anuntul ca va fi adoptata o OUG prin care vor fi achizitionatate, la propunerea MAI, 22 de elicoptere si un simulator de zbor, Viorica Dancila a spus ca „dorim sa ne anexam pe preventie”, in loc de „sa ne axam pe preventie”. De asemenea, intrebata la un moment dat de jurnalisti pe holurile Parlamentului daca ii este frica de o plangere penala, prim-ministrul a raspuns ca „Orice om ii este teama de o plangere penala”.