Noul tren chinez ce plutește cu ajutorul forței magnetice e mai rapid decât avionul!

China are unele dintre cele mai rapide mijloace de transport în comun din lume și, în curând, vor deveni și mai rapide, odată cu introducerea unei noi generații de trenuri maglev.

   

Un salt tehnologic spectaculos a fost confirmat în urmă cu câteva zile de chinezi, prin începerea testelor cu cel mai rapid tren cu tehnologie maglev. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta se află momentan în stadiu de prototip, dar ar trebui să nu dureze mai mult de doi ani până când va intra în producție de serie.


Noul tren Maglev al chinezilor este capabil să prindă o viteză maximă de 600 kilometri pe oră. Trenul va fi dezvoltat de către compania China Railway Rolling Stock Corporation deținută de statul chinez.

Deși poți să ai o referință legată de cât de mare este viteza menționată mai sus, merită pus în contextul transportului aerian din China. Ca să parcurgi la ora actuală distanța dintre Beijing și Shanghai cu avionului, ai nevoie de patru ore și 30 de minute. Cu acest tren, vei ajunge la destinație în doar trei ore și 30 de minute, cu aproximativ o oră mai puțin.

Această discrepanță este cauzată de faptul că, deși avioanele au o viteză de croazieră de 925 kilometri pe oră, se pierde foarte mult timp pe pistă, atât la decolare, până primești aprobarea și intri pe pista potrivită, cât și la aterizare. Cu trenul, te-ai urcat în el și ai plecat după câteva momente.

Înainte de acest anunț, China deținea deja recordul de a avea cel mai rapid tren operațional cu tehnologie maglev. Acesta circulă de la aeroportul Shanghai până în centrul orașului cu o viteză de 430 kilometri pe oră.