Noua țeapă taximetriștilor din București. Dispozitivul prin care este mărit prețul curselor

Noaptea trecută taximetriștii din București au fost controlați la sânge de polițiști. Celebrul dispozitiv contrafăcut „maimuța” le-a adus amenzi între 1.000 și 5.000 de lei șoferilor care și-au înșelat clienții. „Maimuța” mărește artificial costul călătoriei.

   

În total, agenţii au dat zeci de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut mai multe certificate de înmatriculare, potrivit Digi24. Unii taximetrişti au plecat cu maşina pe platformă pentru că nu aveau autorizaţie de transport public de persoane.

„Eliminarea pirateriei din acest domeniu, eliminarea concurenţei neloiale, verificarea legalităţii documentelor, verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Cea mai frecventă abatere întâlnită în acest domeniu este lipsa autorizaţiei taxi valabile la bordul autovehiculului. Am identificat un dispozitiv contrafăcut prin intermediul căruia şoferul acţiona asupra componentelor aparatului de taxat, majorând astfel preţul transportului. Funcţionează prin apăsare”, a declarat Claudiu Costea, reprezentant al Brigăzii Rutiere.