Noi detalii şocante din casa ororilor, în cazul bătrânei torturate de fiică: „Nu poţi asista la asemenea scene când un om e călcat în picioare“

Imagini cu un puternic impact emoţional ce prezintă o bătrână dezbrăcată bătută cu bestialitate au fost postate pe Facebook. Incidentul filmat s-a petrecut însă în luna aprilie a acestui an, în comuna Creţeni, judeţul Vâlcea.

Loading...

Un filmuleţ care prezintă scene de o cruzime fără seamăn au apărut pe reţelele de socializare. În imagini apare o bătrână dezbrăcată total, culcată la pământ şi o femeie mai tânără care o loveşte încontinuu cu pumnii, palmele, picioarele, peste tot corpul, inclusiv în cap, nemulţumită că aceasta nu are puterea de a se ridica în picioare. Înregistrarea conţine şapte minute terifiante, până când agresoarea realizează că este filmată, iar cameramanul amator se vede nevoit să-şi încheie misiunea. Din imagini, reiese că acesta a filmat printre ulucile gardului. Clipul a fost postat pe Facebook vineri seara, 22 mai, de un bărbat din Arad, care locuieşte în Spania, la mai bine de o lună după ce a fost realizat.

Incidentul şocant s-a petrecut în ziua de Paşte. Cel care a filmat a sesizat imediat la 112 şi a pus la dispoziţia autorităţilor scenele şocante. Astfel s-a aflat că o femeie de 84 de ani a fost bătută chiar de către fiica ei, de 62 de ani.

Victima a fost internată, iar împotriva fiicei, în final, s-a obţinut un ordin de restricţie pe trei luni, perioadă în care nu are voie să se apropie la mai puţin de 10 metri de bătrână. În plus, s-a ales şi cu un dosar penal pentru violenţă domestică.

La vremea la care s-a petrecut incidentul şocant, fiica era asistent personal, ea cerând expres acest lucru autorităţilor locale. Între timp, Primăria din Creţeni a luat decizia de a înlocui asistentul personal care are grijă acum de bătrână chiar la domiciliul acesteia.

Loading...

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea susţine că o poate prelua pe victimă, în regim de urgenţă, dacă i se va cere, într-un Azil de Bătrâni sau într-un un Centru de Violenţă Domestică. Cercetările vor continua din partea tuturor instituţiilor implicate, cazul fiind sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Pagini: 1 2