Noaptea, în lagărul de concentrare, un italian a tăiat pe ascuns părul iubitei sale, ce a făcut cu el peste 65 de ani e de necrezut, celor doi li s-a ridicat un monument din cauza asta

Ucrainianca Mokrina Yurzuk și italianul Luigi Pedutto s-au cunoscut în 1943 într-un lagăr german pentru prizonierii de război din Austria. Pentru ei a fost dragoste la prima vedere, în următorii doi ani doar dragostea i-a ajutat să supraviețuiască condițiilor mizere ale lagărului, cu toate că niciunul nu vorbea limba celuilalt. Iată ce a mărturisit femeia mai târziu: „Știam să zic „Te iubesc” în italiană. Până să-l cunosc pe Luigi nu mai spusesem nimănui asemenea cuvinte”.

   

În 1945, la sfârșitul războiului, tânăra a fost luată cu forța din lagăr, iar Luigi se uita trist în urma ei. El tăiase o șuviță din părul ei pe ascuns în noaptea dinaintea despărțirii și și-a promis în gând că i-o va înapoia cândva.


Anii au trecut și Luigi încă o căuta disperat pe iubita lui din lagăr, dar până la urmă fiecare au decis să încerce să fie fericiți departe unul de altul, și-au început fiecare familia lui, dar după 65 de ani încă se iubeau.


La vârsta de 81 de ani, Luigi a apelat la presa rusească să pentru a o găsi pe femeie, când jurnaliștii i-au bătut la ușă și au întebat-o dacă știe cine o caută, ea a răspuns imediat: „Luigi Pedutto din Italia”.

Iată cum a decurs prima lor reîntâlnire, conform perfectmedia.tv: ,,La prima lor întâlnire nimeni nu-și putea stăpâni lacrimile. „Maria! — a strigat el, îmbrățișându-și și sărutându-și iubita. — Gropițe! Gropițe!” Gropițele de pe fața Mokrinei au rămas neschimbate. Bătrânul italian s-a așezat în genunchi, și-a împreunat mâinile și a spus italienește: „Grazie!” Așa i-a mulțumit el lui Dumnezeu pentru că i-a oferit șansa să trăiască până în acea clipă. Luigi i-a returnat Mariei șuvița de păr, respectându-și astfel promisiunea”.

Cei doi au continuat să se viziteze, până când, într-un final s-au căsătorit, nimic nu i-a putut face să se uite. În anul 2013 a fost ridicat un monument în Kiev în memoria acestor îndrăgostiți eterni, iar oamenii încă le mai aduc flori, drept omagiu pentru iubirea lor.