Nimeni nu iese din casă fără declaraţie! Unde se aplică

Situație tot mai dramatică în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. rata de incidență a trecut de cifra 7 la mie, iar noua tulpină britanică se dovedește extrem de periculoasă. INSP recomandă intrarea în carantină zonală.

   

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș anunță că, dată fiind creșterea numărului de cazuri de Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a recomandat ca municipiul Timișoara și alte localități din județ să intre în carantină.

Măsura de carantinare a Municipiului Timișoara recomandată de Institutul de Sănătate Publică din România poate fi evitată doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19, se spune într-un mesaj al Prefecturii Timiș.

În comunicatul transmis către populație de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, se precizează că noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău, chiar dacă ne aflăm la un an de la debutul pandemiei în România.

„Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.
Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede”, arată oficialii din județ.
În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

Judeţul Braşov a intrat și el în zona roşie, cu 3,04 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, după ce cu o zi în urmă a avut 2,94, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Județul Timiș rămâne cu cea mai mare rată de infectare, având o incidență de 5,24 la mia de locuitori. Pe lista județelor aflate în scenariul roșu, a apărut și Brașov, care are o rată de 3,04 la mia de locuitori.

Se menţin în zona roşie judeţul Ilfov, cu 3,04 cazuri de infectări cu COVID-19 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când a avut 3,01, şi judeţul Maramureş, unde rata este de 3,04, în scădere faţă de ziua precedentă când incidenţa a fost de 3,07.

Tot în zona roşie rămâne şi judeţele Cluj, cu 3,42 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară.