Niciodată să nu mai intri încălțat în casă. Iată 7 motive pe care nu ar trebui să le ignori

Este considerat un comportament inacceptabil să intri încălțat în casa cuiva, în special dacă ai încălțările murdare sau gazdele tale au copii. Mulți dintre noi avem însă o atitudine relaxată: „intră așa, nu-i nici o problemă că dau cu mopul și se ia murdaria” Poate chiar așa ai făcut și tu!

   

Iată 7 motive pentru care încălțămintea ar trebui să rămână la ușă:

Bacteria
Bacterii dăunătoare pot supraviețui pe pantofii timp de săptămâni. Un studiu realizat de Universitatea din Arizona a găsit nouă tulpini diferite de bacterii pe pantofi testați, și o medie de 421,000 bacterii per-pantof.

Murdăria
Ieșim încălțați afară, prin grădină, copii se joacă și toată această murdărie o aducem în casă. În afară de instaurarea unei reguli de a lăsă pantofii la usă ar trebui să investești și într-un covoraș la intrare.

Toxine
Pantofi transporta, de asemenea, toxine care pot polua aerul din casa ta. Apa de ploaie transporta petrol și benzină, care se poate absorbi în pantofi, asfaltul este acoperit în toxine care se frecă pe adidași, și chiar iarba, care este tratată cu substanțe chimice. Toate aceste toxine pot ajunge în casă.

E.Coli
Dintre toate bacteriile care ar putea fi pe pantofii, probabil cea mai scârboasă este de E. coli, care crește în materiile fecale. După ce te plimbi în jurul lumii, faci activități de zi cu zi, este posibil să mai călcați și în excremente din când în când. De multe ori nu știm când se întâplă. Excrementele de păsari si animale sunt peste tot solul exterior iar toaletele publice sunt pline de bacterii. Aveți grijă ce băgați în casă!

Protejează podeaua
Pantofii sunt mult mai duri cu podele decat șosete, papuci, sau picioarele goale. Indiferent dacă aveți parchet, gresie, sau covoare, puteți asigura o viață mai lungă pentru pardosela dvs. prin simplu gest de a lăsa pantofii la ușă.

Sănătatea
Purtarea pantofilor tot timpul poate duce la dureri severe de picioare, în timp ce a merge desculț, mai ales la domiciliu, poate exercita muschii latenți ai picioarelor și ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. Eliberați-vă picioarele în timp ce sunteți în interior pentru mai puține dureri și mai multă relaxare.

Relaxarea
Când vă lăsați pantofii după o zi lungă la locul de muncă, creierul știe că este timpul să se relaxeze și să se bucure de sfârșitul zilei. Deci, lăsați încălțămintea la ușă și bucurați-va de restul zilei – meritați!

După cum puteți vedea, există o mulțime de motive pentru care japonezii și alte culturi au politica de a lăsa pantofii la ușă, sau de ce atât de mulți alții au făcut trecerea la acest obicei. Poate fi un pic ciudat să cereți oaspeților să se descalțe înainte de a intra casă, dar cu aceste 7 motive la îndemână, suntem siguri că vor înțelege de ce ești atât de insistent.