Nedreptățită de Primăria Capitalei, care vrea să cumpere tramvaie de la o companie turcă, compania arădeană Astra Vagoane Călători lupta pentru a le furniza bucureștenilor tramvaie noi

Desi apreciaza ca a fost nedreptatita de Primaria Capitalei, compania aradeana Astra Vagoane Calatori continua sa lupte pentru posibilitatea de a le furniza bucurestenilor 100 de tramvaie noi.

   

Societatea de Transport București (STB) SA are – potrivit celui mai recent raport de activitate – 486 de tramvaie. Dintre acestea, cele mai multe sunt vechi și foarte vechi și se defectează din ce în ce mai des, după cum reiese din același raport.

În aceste condiții – mai ales că promite demult condiții mai bune de transport în comun – Primăria Municipiului București (PMB) a lansat, în decembrie 2018, o licitație pentru a cumpără 100 de tramvaie noi cu 856 milioane de lei (adică circa 181 de milioane de euro).

Administrația Firea a cerut de la început să lucreze doar cu firme mari. Mai exact, PMB a menționat în documentația de atribuire că „media cifrei de afaceri anuale a ofertantului pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) să fie de minim de 280.000.000 de lei”.

În aceste condiții, producătorul român de tramvaie Astra Vagoane Călători SA Arad a fost nevoit să se asocieze cu o societate chineză – anume Crrc Qingdao Sifang Co. Ltd – pentru a respectă criteriul cifrei de afaceri și a se putea înscrie la licitație.

În cele din urmă, situația s-a clarificat. Cu alte cuvinte, au depus oferte pentru a furniza cele 100 de tramvaie noi pentru București doi competitori: compania turcă Durmazlar Makine Sanayi Ve Ticaret SA și Asocierea româno-chineză Astra Vagoane Călători SĂ – Crrc Quigdao Sifang Co. Ltd.

A urmat o licitație destul de agitată, care a fost contestată și chiar suspendată. În cele din urmă, însă, procedura s-a reluat. Iar în august 2019 PMB a anunțat că prelungește perioada de examinare a ofertelor până pe 15 decembrie. Se pare însă că, totuși, lucrurile s-au mișcât ceva mai repede decât se aștepta atunci PMB.

PRIMĂRIA A ALES CÂȘTIGĂTORUL, DAR NU LE-A SPUS BUCUREȘTENILOR CARE ESTE.
Deși știe de peste o săptămâna numele câștigătorului licitației, administrația Firea nu le-a spus nici până astăzi clar bucureștenilor care este acesta.

În schimb, PMB a transmis către Astra Vagoane Călători SA, încă de pe 4 noiembrie 2019, că a decis să cumpere cele 100 de tramvaie de la compania turcă, Durmazlar Makine Sanayi Ve Ticaret SA. Motivul: în urmă evaluării, respectiva companie obținuse un punctaj mai mare decât cel al asocierii româno-chineze conduse de Astra Vagoane Călători.

Surse apropiate fenomenului au confirmat pentru Ziare.com că Astra Vagoane Călători a participat la licitație cu modelul Imperio, iar compania turcă a oferit modelul Panorama. Când a primit comunicarea de la PMB, conducerea Astra Vagoane Călători a rămas surprinsă. Mai ales că, potrivit directorului general al companiei, Gheorghe Sîrbu, constructorii arădeni de tramvaie știau că produsul cu care au venit turcii la licitație n-ar respecta cerințele din caietul de sarcini.

Mai exact, printre altele, tramvaiul turcesc ar fi prea lat și n-ar avea suficiente uși duble. „Noi, producătorii de tramvaie, ne cunoaștem între noi produsele pe care le fabricăm. Mai mult, din cataloagele de prezentare ale producătorului turc rezultă că tramvaiele produse de acesta au o lungime de 32 de m, lățimea de 2,65, pantă de 7% pe lungimea vagonului, 3 uși duble și 2 uși simple, fapt ce ne face să credem că tramvaiul nu respectă cerințele caietului de sarcini„, a transmis Gheorghe Sîrbu pentru Ziare.com.