NASA a publicat noi imagini impresionante cu planeta Marte!

Planeta Marte este a patra planetă a Sistemului Solar, pornind dinspre soare, soare. Denumirea sa vine de la Marte, zeul roman al războiului. Aceasta planeta mai poarta denumirea de „planeta roșie” datorită aspectului sau văzut de pe Pământ.

   

Mai jos puteti vedea imagini impresionante pe care NASA le-a publicat, acestea sunt cele mai recente imagini, lansate în august si septembrie.

Cratere


Marte este o planeta de tip terestru, telurica, cu o atmosferă subțire; printre caracteristicile suprafeței se numără și craterele de impact ce amintesc de Lună, dar și vulcani, văi, deșerturi și calote glaciare polare ce amintesc de Pământ.

Pe Marte se găsește cel mai înalt munte cunoscut al Sistemului Solar, Olympus Mons (21.230 m altitudine), precum și cel mai mare canion, numit Valles Marineris.


În anul 2008, în trei articole publicate în revista Nature s-au adus dovezi despre un crater de impact uriaș, lung de 10.600 km și lat de 8.500 de km, care este de apoximativ de patru ori mai mare decât craterul Bazinul Polul-Sud-Aitken de pe Lună.


Pe baza dovezilor adunate de Curiosity (august 2012—iulie 2013) în prezent se știe că există apă potabilă pe Marte.

Examinarea suprafeṭei lui Marte a dezvăluit că părți din crusta planetei au fost magnetizate, una dintre teorii susținând că în trecut pe Marte existau plăci tectonice în mișcare, sau chiar că două dintre aceste plăci tectonice ar fi încă active (deși foarte slab) chiar și astăzi.