Nae Lazarescu si Vasile Muraru, doua genii ale umorului romanesc: Deputatul si Vacarul:))

Fie că a jucat în spectacolele Teatrului „Constantin Tănase“ sau în scenete de televiziune, Nae Lăzerescu a adus întotdeauna zâmbetul pe feţele spectatorilor.

   

Vă prezentăm unul dintre cele mai îndrăgite şi amuzante momente artistice din cariera actorului.
Timp de aproape 50 de ani, Nae Lăzărescu a lucrat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“, unde l-a cunoscut pe Vasile Muraru, iar cupletele interpretate de ei sunt memorabile. Vorbind despre rolurile sale, Nae Lăzărescu spunea:

„Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînţeles că am avut şi «copii nereuşiţi», că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puţin, se schimbă împrejurările“.

Despre experienţa cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători.

„Ştiu că televiziunea era în Moliere (Studioul Naţional de Televiziune amplasat în strada Molière – n.r.. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate? Toţi ştiu tot.

Noi, studenţii, aveam emisiune lunară. Aveam formaţii una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreţi buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian…”.

Nae Lăzărescu a jucat şi în filme precum „Grăbeşte-te încet“, „Şantaj“, „Baloane de curcubeu“, „Căsătorie cu repetiţie“ şi „Viraj periculos“.

“Anul 2018 a început cu alergătură, cu spectacole și, mulțumesc lui Dumnezeu, că sunt sănătos și în formă. Îmi este dor mereu de Nae, dar din păcate asta este! Greu și trist este că nu o să te mai vezi niciodată”, ne-a spus Vasile Muraru.

“Îi simt lipsa pe scenă, când trăia Nae era alt gen de cuplu: bărbat-bărbat, acum e altfel, am parteneră, o doamnă. El este mereu prezent în gândurile noastre, dar și aici, la teatru, căci viața lui a fost Teatrul de Revistă Constantin Tănase”, ne-a mai spus Vasile Muraru