Mugur Isărescu a fost trecut pe „lista neagră” a Statelor Unite! Guvernatorul BNR, prins cu banii în Singapore!

Nu au trecut decat cateva zile de cind dezvaluiam ca Mugur Isarescu a fost trecut pe „lista neagra” a Statelor Unite ale Americii in urma monitorizarii de catre agentiile guvernamentale de la Washington a unor tranzactii financiare suspecte ale guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Si ca „se apropie nucleara” pentru Isarescu, mult mai repede decit se asteapta multi !

   

Iar deja „nemuritorul” aflat in fruntea finantelor Romaniei inca de la Revolutie si care a rezistat pana acum tuturor atacurilor, fie ele politice sau din exterior, tocmai ce a anuntat ca, gata, se va retrage de la conducerea BNR! Si asta tocmai cand parea ca scapase din nou din „ghearele” actualei puteri politice, Liviu Dragnea avand chiar cuvinte de imbarbatare pentru acesta la sfarsitul recentei runde de negocieri. Insa cum stenogramele discutiei oficiale nu aveau cum sa cuprinda si „ranjetul” de sub mustata liderului PSD este cert ca, la acea ora, Liviu Dragnea stia ceva de care Klaus Iohannis habar nu avea.

Nu au trecut decat cateva zile de cind dezvaluiam ca Mugur Isarescu a fost trecut pe „lista neagra” a Statelor Unite ale Americii in urma monitorizarii de catre agentiile guvernamentale de la Washington a unor tranzactii financiare suspecte ale guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Si ca „se apropie nucleara” pentru Isarescu, mult mai repede decit se asteapta multi ! Iar deja „nemuritorul” aflat in fruntea finantelor Romaniei inca de la Revolutie si care a rezistat pana acum tuturor atacurilor, fie ele politice sau din exterior, tocmai ce a anuntat ca, gata, se va retrage de la conducerea BNR! Si asta tocmai cand parea ca scapase din nou din „ghearele” actualei puteri politice, Liviu Dragnea avand chiar cuvinte de imbarbatare pentru acesta la sfarsitul recentei runde de negocieri. Insa cum stenogramele discutiei oficiale nu aveau cum sa cuprinda si „ranjetul” de sub mustata liderului PSD este cert ca, la acea ora, Liviu Dragnea stia ceva de care Klaus Iohannis habar nu avea.

Caci, da, debarcarea lui Mugur Isarescu, fie ea si una „impachetata” sub forma retragerii de onoare din motive personale este o stire. Mai ales ca, de buna voie si nesilit de nimeni”, guvernatorul BNR a acceptat, in sfarsit, sa plece de la butoanele financiare ale tarii, la doar cateva zile dupa ce dezvaluiam ca americanii i-au luat urma banilor. Bani care s-ar fi plimbat prin paradisul financiar din Singapore, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra. Insa „decaparea” lui Isarescu ascunde o miza mult mai mare, intrucat este dovada cea mai buna ca, gata, serviciile l-au lasat cu totul din brate pe Klaus Iohannis.

Pentru ca, asa cum presedintesle Romaniei nu avea cum sa fie lasat sa declanseze un razboi sinucigas „cu evreii”, daca ar fi fost avertizat la timp de consilierii pe probleme de securitate nationala, tot la fel nu avea cum sa sara public in apararea lui Mugur Isarescu, daca stia ca la acea ora soarta acestuia era deja pecetluita. Si inca de la Washington, nu doar de pe Kiseleff…! Asa ca, solicitand demisia premierului Romaniei pentru ca nu vrea sa negocieze cu un guvernator al BNR care, dupa cat se va dovedi in curand era deja „insemnat” de catre partenerii strategici l-a adus in derizoriu pe seful statului. Cel care, tot mai izolat de serviciile secrete, nu are cum sa nu fie cuprins de frisoane la ceea ce scriam nu cu multa vreme in urma. Si anume ca, la o adica, Carmen Iohannis poate fi oricand saltata de pe strada, la cum a fost lasat special in coada de peste dosarul casei din Sibiu…

Pag Anterioara1 din 2