Motivul pentru care ducesa Kate poarta mereu o geanta plic

Kate Middleton este foarte rar văzută fără un clutch sau o geantă plic la evenimentele oficiale. Motivul pentru care aceasta alege doar acest tip de geantă nu este doar unul legat de stil.

   

De obicei, ducesa de Cambridge ține clutchul cu ambele mâini și îl plasează în zona abdomenului.
Conform DailyMail, Myka Meier, fondatorul Beaumont Etiquette spune că Ducesa alege să poarte un clutch când ia parte la evenimente la care strângerea de mâini nu ar fi una potrivită.

Alt expert în etichetă, William Hanson sugerează faptul că soția prințului William folosește geanta plic ca pe un scut. “Ducesa de Cambridge preferă să nu dea mâna cu anumite persoane, dar există și alte feluri de a evita acest lucru.”

Protocolul spune persoanele ce fac parte din familia regală întind primele mâna când doresc să salute pe cineva, niciodată invers.

Ducele de Edinburgh, soțului reginei Elisabeta evită să dea mâna cu alți oameni, ținând mâinile la spate. Deși, tehnic nu este o poziție corectă din punct de vedere social, este acceptată din cauza poziției ierarhice.

Fostul majordom al Prințesei Diana, Grant Harrold crede că folosirea clutch-ului de către Kate Middleton arată că aceasta își dorește o postură elegantă, deoarece Kate a mai fost văzută fără geanta plic și în alte situații și a folosit aceeași poziție, cu mâinile în fața abdomenului. Această poziție este populară printre oamenii importanți, încrezători cum ar fi președinții de stat sau miniștrii.

Indiferent de adevăratul motiv al purtării acestui clutch de către Kate Middleton, aceasta a reușit să lanseze un nou trend printre membrii casei regale și nu numai.