Morgan Freeman încearcă să salveze planeta! Și-a transformat ferma într-un paradis al albinelor!

În ultimele decenii, fermierii și oamenii de știință au observat o scădere dramatică a populației de albine. Începând cu anul 1962, numărul de familii de albine lucrătoare a scăzut cu 90% per hectar în Statele Unite. Continuăm să pierdem albinele din cazua schimbărilor climatice, utilizării pesticidelor și reducerii habitatelor lor naturale.

   

Există unii oameni care nu pot să stea cu mâinile încrucișate și încearcă să lupte pentru a menține populațiile de albine și a evita dispariția acestora în masă. Unul dintre aceștia este renumitul actor și regizor – Morgan Freeman.

Morgan Freeman încearcă să lupte cu această probelmă, transformând ferma lui din Mississippi într-un paradis al albinelor.

Pentru prima oară, acesta a început să studieze câte ceva despre apicultură în anul 2014, acesta devenind un hobby pentru actor. De atunci, Freeman a importat mai mult de 26 de stupi de albine din Arkansas la ferma sa din Mississippi, care s-a transformat într-un paradis al albinelor cu lanuri de trifoi, arbori de magnolia și levănțică în floare.


Actorul s-a alăturat mișcării globale pentru susținerea conservării albinelor și continuă să atragă atenția asupra acestei probleme, spunându-le oamenilor cât este de important ca albinele să trăiască.

„Este o muncă imensă de reîntoarcere a albinelor pe planetă… Nu ne dăm seama că acestea reprezintă fundația creșterii a tot ce este viu, a planetei noastre și a vegetației” – a spus Freeman într-un interviu.


De ce este atât de important ca albinele să supraviețuiască?
Albinele sălbatice și cele domestice realizează aproape 80% din toată polenizarea din lume. Imaginează-ți: o familie de albine poate poleniza aproximativ 300 milioane de flori pe zi! Albinele polenizează majoritatea fructelor și legumelor pe care le consumăm și, fără aceste insecte incredibile, oamenii ca specie vor ajunge în pragul dispariției.

Utilizarea pe scară largă a substanelor chimice, schimbările climatice și reducerea habitatului natural al albinelor determină scăderea populației lor. E timpul să începem să acționăm – împreună și fiecare în parte!

Fiecare dintre noi poate face ceva important pentru a salva aceste insecte prețioase.
Un pas major spre combaterea declinului global ar fi interzicerea pesticidelor care omoară albinele. O altă modalitate eficientă de a spori populația de albine este de a planta în grădini și curți flori pe care le preferă albinele, cum ar fi echinacea, crocus, zambile, calendula și altele.