Modificare a codului rutier: Ce păţesc acum şoferii români care depăşesc viteza legală fie şi cu foarte puţin

Camera Deputaţilor a adoptat în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege de modificare a Codului rutier, potrivit căruia maşinile de poliţie cu radar vor trebui presemnalizate cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte, pe sensul de mers.

   

În plenul Camerei Deputaților, proiectul a primit 226 voturi „pentru”, 26 de voturi „contra” și cinci abțineri.
Proiectul de lege pentru modificarea art. 109 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a trecut, deși Guvernul a anunțat că nu îl susține.

Potrivit modificărilor, „maşinile de poliţie cu radar sau poliţistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizaţi cu un panou afişat cu 500-1.000 de metri înainte pe sensul de mers”.

De asemenea, panoul care atenţionează existenţa unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Pe lângă faptul că maşinile de poliţie trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziţionate vizibil.

Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificări au contribuit şi parlamentari ai PSD şi UDMR.