Mircea Badea, anchetat penal pentru instigare publică! Declaraţia care i-a pus capac jurnalistului Antena 3

Mircea Badea, realizator TV de la Antena 3, este vizat de o anchetă penală desfăşurată de Secţia 6 de Poliţie din Bucureşti.

   

Dosarul penal vizează săvârşirea infracţiunii de ”instigare publică”. Din câte se pare, faptele s-ar fi petrecut în anul 2018, când Mircea Badea ar fi afirmat în emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3 că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui călcaţi cu maşina. Realizatorul TV susţine că afirmaţia a fost scoasă din context.

”Tocmai am primit aceste acte. Iată datele:

4.07.2018 se petrece „presupusa faptă”.

21.10.2019 începe urmarirea penală in rem, adică un an si trei luni mai târziu, în campania electorală pentru prezidențiale.

12.03.2020 miliția consideră că trebuie să se ocupe un pic, cu atenție și îngrijorare de această speță. E ceva neclar aici? În plină pandemie, miliția vrea să investigheze ceva ce aș fi spus acum doi ani 🙂))))

P.S. Sigur că e o aberație să scoți o sintagmă dintr-o propozitie dintr-o întreagă discutie și să-i dai sensul de care esti interesat. Le mulțumesc „oamenilor legii” ca îmi confirmă milimetric tot ce am spus despre ei în ultimii 20 de ani.” a scris Mircea Badea, pe Facebook.