Ministrul de Interne, Marcel Vela: ”Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avertizat, joi, poliţiştii rutieri să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi sau pietoni, ci să iasă în stradă şi să prevină contravenţiile. De asemenea, le-a spus polițiștilor că trebuie să le zâmbească cetăţenilor cu care intră în contact.

   

„Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi, cel mai grav, dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, MAI, pentru că aşa cum am spus, îmi doresc din tot sufletul, în acest mandat, într-un guvern de tranziţie, ca să punem pe roate o nouă abordare, astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche”, a mai spus Marcel Vela.

Marcel Vela a mai spus în cadrul videoconferinţei cu prefecţii din ţară că trebuie optimizate patrulele mixte între poliţiști şi jandarmi, susţinute posturile de poliţie locale, că e nevoie de suport în zona rurală şi de o recalibrare a patrulelor pentru a proteja copiii României, în zona grădiniţelor, a şcolilor, în zona facultăţilor şi centrelor universitare.

„Rog structurile de poliţie care au relaţii directe cu cetăţenii, de azi să îi trateze cu respect atunci când intră în contact cu ei, să fie civilizaţi, să le zâmbească şi să le spună oamenilor că suntem în slujba lor. Să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate”, a spus Marcel Vela.