Miliardarul care doneaza o avere ca sa salveze Pamantul

Date fiind ultimele date despre cum distrugem planeta, un miliardar s-a decis să încerce să salveze cât poate. Hansjörg Wyss s-a angajat să doneze un miliard de dolari pentru a proteja mediul. Acesta ere un plan: să cumpere terenuri mari din lume și să le transforme în parcuri care vor fi deschise tuturor.

   

„Ideea este că terenurile și apele sălbatice este cel mai bine să fie protejate în calitate de parcuri și rezervații naționale publice. Fiecare dintre noi ar trebui să fie preocupat de eforturile infime pe care le depunem pentru protejarea naturii”.

Wyss a donat deja peste 66 de milioane de dolari unui număr de cel puțin nouă organizații diferite. Deja a început procesul de înfiinţare de rezervaţii naturale în SUA, Argentina, Canada.

„Acești bani vor sprijini eforturile de conservare la nivel local în întreaga lume, vor contribui la creșterea obiectivelor globale privind protecția uscatului și a oceanelor. Popoarele indigene, liderii locali din întreaga lume sînt deja angajați în alocarea de arii protejate”.

Hansjörg Wyss reamintește că rata de dispariţie a speciilor a crescut de 1.000 de ori de când intervenţiile umane asupra ecosistemelor planetei au început să provoace modificări semnificative în lanţurile trofice.

În opinia sa, susținerea financiară venită din parte filantropilor și a guvernelor este esențială, printre altele, pentru consevarea recifelor de corali din Marea Caraibilor, a ghețarilor din Argentina și a teritoriilor din Zimbabwe populate de elefanți.