Mihai Nesu a primit o veste extraordinata, e un exemplu pentru noi toti! Dupa ani de chin exista iar fericire: „Pentru ei m-am luptat sa traiesc!”

De șapte ani, fostul fotbalist al Stelei, Mihai Neșu, duce o altă viață, după ce un accident pe terenul de fotbal avea să îl lase paralizat, totuși, excepțional este modul în care acest om a reușit să facă față situației, ba chiar să ajute și sute de oameni în același timp. Vă reamintim că Neșu a suferit în 2011 o fractură a vertebrei cervicale și este parțial paralizat, putându-și folosi doar mâna dreaptă și umerii.

   

În timpul perioadelor de reabilitare petrecute în Olanda și Statele Unite, fostul fotbalist român a întâlnit mulți copii cu dizabilități și cu boli cronice, tocmai de aceea a luat decizia de a înființa o fundație pentru a ajuta copii cu astfel de probleme din țara noastră: „Dacă ești o persoană cu dizabilități în România, nu există nimic pentru tine”, mărturisea Neșu.

Fundația Mihai Neșu are centrul său propriu de recuperare la Oradea, la care au făcut terapie peste 130 de copii de la înființarea sa. Neșu, care a câștigat trei titluri de campion al României cu Steaua și are 5 selecții în echipa națională, a primit, la finalul anului trecut, un „Premiu de merit” din partea FIFPro, în cadrul Adunării Generale a sindicatului internațional al fotbaliștilor, potrivit a1.ro.

La primirea premiului, Neșu declara: „Arată că ceea ce facem este foarte important; muncim împreună cu copiii zi de zi pentru o viață mai bună și pentru sănătate. Această sumă (25.000 dolari) acoperă aproape un sfert din bugetul nostru anual și ne dă oportunitatea de a ajuta cu terapie mai mulți copii.”
Iată ce declara Mihai Neșu la aniversarea a 6 ani de la accident: „Eu ma simt bine. Nu ma intristeaza trecerea timpului. O sa iau niste bomboane (n.r. aniversarea celor 6 ani de la accident). Chiar vorbeam si cu Mihai, prietenul meu care are grija de mine, sa ma inscrie la clasa 0. Vreau sa le multumesc tuturor celor care se gandesc la mine, celor care ma ajuta si care ajuta fundatia. Fara ei nu ar fi existat fundatia ‘Mihai Nesu’. Eu am paralizat, nu pot sa fac nimic, dar uite ca Dumnezeu are puterea si printr-un om paralizat sa se creeze ceva deosebit”.

În prezent Mihai Neșu are 34 de ani și, alături de 60 de copii, face și el terapie în centrul lui din Oradea, un centru pe care îl extinde din ce în ce mai mult pe zi ce trece, cu scopul de a ajuta cât mai mulți copii cu dizabilități. Pe www.fundatiamihainesu.ro găsiți toate informațiile despre programele în derulare, dar și despre cum vă puteți alături echipei sau despre cum puteți veni în ajutor, prin donații.