Micuta prematura nascuta cu 13 saptamani mai devreme a fost salvata dupa ce medicii au bagat-o intr-o punga de sandwich

Micuta Orla-May Rospo-Hughes era mai mica decat mana mamei sale cand s-a nascut luna trecuta la doar 27 de saptamani in Hitchin, Herts – dar a supravietuit datorita istetimii medicilor.

Un bebelus prematur nascut cu 13 saptamani mai devreme a supravietuit dupa ce medicii i-au salvat viata cu o punga de sandwich.

Tiny Orla-May Rospo-Hughes era mai mica decat mana mamei sale cand s-a nascut luna trecuta la doar 27 de saptamani.

Parintii ei, Emily si Samantha, au fost avertizati ca nu va supravietui, dar micuta a rezistat cu stoicism iar cei care o ingrijesc spun ca se descurca foarte bine, scrie Daily Mirror.


Medicii i-au salvat viata plasandu-o intr-o punga de sandwich pentru a-i ajuta sa-i regleze temperatura corpului dupa ce s-a nascut.

Micuta adorabila se afla acum intr-un incubator si se descurca foarte bine.

Emily Rospo, mama fetitei: ”Ni s-a spus de mai multe ori sa ne pregatim pentru ce e mai rau si ca e putin probabil sa supravietuiasca. Incercam sa avem un copil de trei ani si deja incercasem fertilizarea in vitro, asa ca ceea ce s-a intamplat a fost cumplit. Nimic nu te poate pregati pentru momentul in care ti se spune ca bebelusul tau ar putea sa nu reuseasca”.

La 27 de saptamani, micuta Orla-May s-a nascut pe 28 ianuarie, cantarind doar 490 g.

Dupa nastere, Orla-May a fost pusa imediat intr-o punga de plastic pentru a o mentine calda, in timp ce era condusa in camera de resuscitare.

Emily Rospo, mama fetitei: ”Nici nu am apucat sa o vad inainte sa fie luata, dupa ce s-a nascut. In sala de nasteri se intamplau multe si am simtit tot felul de emotii. (…) Mi s-a spus ca punga pentru sandvis trebuia sa ii mentina temperatura ridicata; nu mai auzisem niciodata de asta. Sa o vad acolo acolo asa a fost infricosator – era mica”.

Treptat, treptat, copila a inceput sa ia in greutate si sa le dea sperante medicilor si parintilor ca va castiga aceasta lupta pentru supravietuire.

„Stiu ca avem un drum lung inainte, dar ma rog in fiecare zi ca Orla-May sa devina mare si puternica”.