Mergeau să o conducă la groapă. Când să intre pe poarta cimitirului s-a petrecut ceva. Preotul a chemat Poliţia de urgenţă

Caz incredibil petrecut într-o comună din judeţul Botoşani. Din cauza diferențelor religioase s-a ajuns în situaţia ca o bătrână de 90 de ani să fie înmormântată sub escorta poliţiei.

   

Totul a pornit după ce copiii defunctei din satul Iacobeni, comna Dângeni, convertiţi între timp la o altă religie decât mama lor creştin-ortodoxă, au decis să o înhumeze în cimitirul satului fără să apeleze la serviciile preotului paroh Gabriel Ioniţă, deşi cimitirul din sat este administrat de Biserica Ortodoxă. Astfel, copiii femeii au apelat la un pastor adventist de la Botoşani, însă, considerând aceasta un afront atât la memoria bătrânei, cât şi la adresa bisericii, preotul satului a chemat Poliţia.
Astfel, când bătrâna urma să fie dusă pe ultimul drum, a izbucnit scandalul.

“Părintele incită lumea şi spune că nu vrea ca înmormântarea să se facă cu pocăiţi. Mama avea plătite toate taxele la Biserică şi are tot dreptul să fie înhumată acolo”, a spus fiul cel mare al defunctei, Michael Nersidan.

Spiritele s-au calmat după o nouă rundă de discuţii, la care a luat parte şi protopopul de Săveni, ajuns acolo special pentru acest lucru, şi astfel s-a ajuns la un compromis: ceremonia religioasă de la domiciliu să fie asigurată de adventişti, iar sicriul să fie preluat din drum de către preotul ortodox, care să facă slujba cuvenită mai departe. Ce a urmat însă, rivalizează cu un scenariu de film tragi-comic.
Când preotul aştepta în drum cu toate podoabele bisericeşti, fraţii Nersidan i-au cerut celui care conducea dricul să îşi continue drumul spre cimitir. Scena i-a lăsat fără replică pe sătenii adunaţi, care nu au mai ştiut ce să creadă, inclusiv cel care purta crucea defunctei neştiind cum să reacţioneze…