Medicul legist al cazului de la Pitești: Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat

Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat. Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului

   

A avut o moarte violentă!
Medicul legist al cazului de la Pitești susține că bărbatul imobilizat de polițiști a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Procurorul cazului a dezvăluit faptul că deja au fost audiate toate persoanele aflate la fața locului, inclusiv polițiștii.

Au fost văzute imaginile, au fost identificate persoanele și vom cere informații de la medicul de familie, a precizat procurorul.

În după-amiaza zilei de 16 aprilie, un bărbat în stare de ebrietate n-a vrut sub niciun chip să părăsească terasa unui local din Piteşti în care izbucnise un incendiu. Scos cu forţa de doi poliţişti şi trântit pe asfalt, omul a făcut stop cardio-respirator. A fost resuscitat, însă ulterior a murit. I s-au efectuat manevre de resuscitare, însă echipajul medical care a intervenit la locul incidentului nu l-a mai putut salva. Drept urmare, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a menţionat că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Dan Manu a adăugat că urmează să fie făcute şi alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”. Marius Ştefan, prim procuror al Parchetului Argeş a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că au fost efectuate cercetări la faţa locului şi au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv poliţiştii.