Medicul dentist nu ți-ar spune niciodată acest secret! Iată cum scapi de tartru în cel mai simplu mod la tine acasă…

Tartrul este rezultatul acumulării în exces a bacteriilor în cavitatea bucală, care netratat, poate cauza gingivită şi periodontită. Culoarea variază, de la galben deschis la maro.Spălatul pe dinţi şifolosirea atei dentare nu sunt de ajuns pentru a înlătura placă dentară şi tartrul. Află cum poţiavea dinţi sănătoşi în mod natural. Atunci când mănânci, particule de mâncare sau de zahărrămân între dinţi, iar singură metodă prin care le poţi înlătura este să te speli pe dinţi dupăfiecare masă.

   

În caz contrar, resturile rămân acolo, iar cu timpul se transformă într-o placă plină de bacterii, care se întăreşte şi devine tartru. Tartrul şi placă bacteriană sunt extrem de nocive pentru dintîi, duc la apariţia cariilor şi distrug smalţul dinţilor. Acest depozit organo-mineral este de două tipuri: supragingival, unde poate fi observat, şi subgingival, care nu se vede cu ochiul liber. Acesta dinurmă este cel mai periculos şi poate duce chiar la pierderea dinţilor, dacă nu este înlăturat.

Remedii pentru eliminarea tartrului

1. Oţetul de mere
Se înmoaie periuţă de dinţi în oţet de mere,apoi se perie dintîi că de obicei şi se clăteşte gură. Folosiţi acest remediu 1-2 ori pe săptămâna şi aveţi grijă să nu lăsaţi oţetul de mere prea multtimp pe dinţi.

2. Fructe
Fructele roşii,cum ar fi căpşunile şi roşiile va pot ajută să scăpaţi de tartru prin frecarea lor pe dinţi.
Lăsaţi sucul să stea pe dinţi aproximativ 5 minute, până se înmoaie acumularea, apoi se clăteştegură cu bicarbonat de sodiu şi apă caldă,pentru un zâmbet mai strălucitor. De asemenea,puteţifolosi ardeiul gras roşu,fructele de pădure sau portocale.

3. Bicarbonat de sodiu
În locul pastei de dinţi obişnuite,puteţi amestecă un pic de bicarbonat de sodiu cu un vârf de cuţitde sare pentru a elimina tartru. Puteţi face,de asemenea o apă de gură,folosind:
-1/2 cană de apă
-2 linguriţe bicarbonat de sodiu
-2 picături ulei esenţial din arbore de ceai
-2 picături ulei esenţial de mentă

Se amestecă ingredientele într-un borcan de sticlă şi produsul finit îl folosiţi 1-2 ori pe zi. Magia anti-bacteriană din uleiurile esenţiale va ajută la prevenirea acumulării de tartru.