Maşini cu roţile făcute praf pe una dintre cele mai proaste şosele din România. Şoferii ameninţă cu judecata

Şoselele catastrofale din judeţul Botoşani îi duc la exasperare pe şoferi. Aceştia se plâng că lucrurile au ajuns prea departe, în condiţiile în care îşi distrug efectiv maşinile în gropile de pe drumuri. Se gândesc să dea în judecată autorităţile locale şi statul român. Calitatea drumurilor din judeţul Botoşani a stârnit din nou revolta şoferilor botoşăneni. De aproape un deceniu se protestează pentru drumuri mai bune în judeţ, inclusiv prin marşuri şi proteste în faţa Prefecturii.

   

De această dată, şoferii şi-au exprimat nemulţumirea pe reţele sociale în timp ce alţii se gândesc să se ducă direct în instanţă. Principala nemulţumire este calitatea drumului Botoşani-Târgu Frumos, cel care leagă de fapt Botoşaniul de restul ţării. Totodată, şoferii au prezentat şi situaţii halucinante cu gropi lăsate descoperite pe străzi din municipiul Botoşani sau linii de tramvai care pot tăia oricând cauciucurile.

”Mulţumesc autorităţilor”
Drumul Botoşani-Târgu Frumos este unul dintre cele mai tranzitate drumuri naţionale din nordul Moldovei. Cu toate acestea cel puţin porţiunea de la Botoşani la Hârlău este una dintre cele mai proaste şosele din ţară. Gropile din zona Buda-Copălău dau coşmaruri şoferilor. Unul dintre aceştia s-a plâns pe reţelele sociale că a rămas fără jante şi cauciucuri după un drum prin această zonă.

„Mulţumesc autorităţilor din Botoşani pentru drumurile care sunt. Am două jante fărmate şi două cauciucuri sparte pe drumul Copălău-Botoşani în gropile de la Buda, în curbă”, a postat botoşăneanul într-un grup dedicat şoferilor. Botoşăneanul a fost susţinut şi de alţi şoferi care spun că au păţit la fel pe drumurile pline de gropi din zonă.


”Plătim taxe degeaba. Nu fac nimic.”, a precizat un alt şofer. Alţi botoşăneni care sunt nevoiţi să circule des către Iaşi spun că s-au săturat să-şi distrugă maşinile. ”Nici nu ştiu cum să mai merg. Din groapă în groapă mergi. Dacă nu faci pană, eu care sunt nevoit să merg des la Iaşi, merg aproape lunar la mecanic. Este crimă.”, spune botoşăneanul.

Mai mult decât atât, şoferul spun că se gândeşte să dea în judecată statul român. ” Mă gândesc serios să-i acţionez în instanţă. Am strânse facturi de la reparaţie. Şi merg cu ei la judecată. Bine că pe mine mă amendează dacă nu am rovinietă”, adaugă botoşăneanul.