Mărturisiri tulburătoare ale fiicei unei paciente moarte în incendiu: ”Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă!”

Fiica unei paciente de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț a făcut mărturisiri tulburătoare. Ea a venit la spital a doua zi după tragedie, pentru a afla detaliile cumplitului incident.

   

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI COVID şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Rudele pacienţilor arşi sunt în stare de şoc. Fiica unei paciente arse în incendiu a venit duminică la spital să afle detaliile despre incident. Ea a declarat pentru Antena 3 că a venit să îi ia portofelul mamei sale şi este şocată de cele întâmplate! Spune că a lăsat-o pe mama ei vie şi a găsit-o arsă, a doua zi.

”Ce se întâmplă? Am înţeles că nu este loc nici la morgă. Am fost să ne-o dea astăzi şi nu am pregătit loc”, a spus fiica femeii arse.


Mărtusiri tulburătoare ale fiicei unei paciente moarte în incendiu: ”Am lăsat-o vie, am găsit-o arsă!”
Femeia ucisă în incendiul de la ATI Piatra Neamţ a fost mamă pentru 22 de generaţii de copii. Ea deţinea un cămin privat pentru copiii aflaţi în dificultate. „O mamă care mai avea 6 copii ai săi. O femeie dedicată, muncitoare, credincioasă şi mai ales, un om bun. A plecat la spital în rugăciunile celor apropiaţi. Mulţi, toţi pe care i-a avut alături. O fată a sa este asistentă la spital. Toată grija ei şi a familiei era îndreptată acolo, la Terapie Intensivă, de unde ar fi putut să plece vie şi pe picioarele ei. S-a dus acasă. S-a întors acasă. La Domnul. Acum e acolo”, a declarant soțul femeii, pentru viatanemteana.ro.

Rudele victimelor şi cadrele medicale sunt revoltate de declaraţia ministrului Sănătăţii, care a spus că pentru această tragedie suntem cu toţii vinovaţi. „Pentru situația de peste 30 de ani și pentru (…) neimplicare cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și nu doar autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, după tragedia de la ATI Piatra Neamț.