Mare atentie! Un bărbat era să-și piardă picioarele după ce s-a atins de o plantă din grădină

Un barbat s-a ales cu răni îngrozitoare după ce s-a atins de o plantă pe care o avea în grădină. A avut dureri atât de mari încât și-a dorit să i se amputeze picioarele.

   

Nathan Davies, 32 de ani, din Țara Galilor, a trecut printr-un coșmar din cauza unul lucru extrem de banal. Totul a început pe 20 mai, atunci când se afla în grădină alături de tatăl lui.

Fiind foarte cald afară, cei doi bărbați purtau pantaloni scurți în timp ce tăiau gardurile vii și plantele. Astfel, când Nathan a simțit prima oară o senzație ciudată pe picioare, a crezut că este vorba de câteva tăieturi și zgârieturi, potrivit dailymail.co.uk.

Până marți, bărbatul a observat că i-au apărut mai multe bășici pe picioare. “Arătau ca niște arsuri, cum arată arsurile pe care le-ai putea căpăta atunci când te frigi la focul de la aragaz. Dar bășicile au început să devină din ce în ce mai mari. Am încercat să ascund ce se întâmplă pentru că am un copil mic în casă. Așa că le-am acoperit cu pantalonii”, a povestit Nathan.

Dar în ziua de vineri Nathan s-a prăbușit în agonie și a fost dus de urgență la spital. El a fost spitalizat și a suferit o serie de operații de urgență, inclusiv o intervenție chirurgicală extrem de riscantă.

Doctorii i-au spus lui Nathan că este posibil să aibă nevoie de grefe de piele pentru a repara daunele, după ce a fost aproape să-și piardă mușchiul gambei. Acest lucru ar fi însemnat să nu mai poată merge niciodată.

Bărbatul a mărturisit că durerile au fost atât de mari încât și-a dorit să-și taie picioarele după ce bășicile cauzate de plantă i-au infectat carnea.

Planta de care s-a atins Nathan se numește brânca-ursului (Heracleum sphondylium), o planta foarte comună care este prezentă de-a lungul drumurilor, în gardurile vii și în păduri.

În România, brânca-ursului crește în zonele montane și submontane, pe malul pârâielor și în locurile umede și nisipoase. Ajunge înaltă de până la 2 metri, are florile albe și frunzele mari, adânc crestate. Are un miros specific, foarte aromat și ușor înțepător, care este inconfundabil.