Mare atentie! Insecta tigrul platanului a invadat tara: cum arata si cum te feresti de ea

Vara aceasta oamenii se confrunta cu o noua specie de insecte agasante care ii deranjeaza atunci cand ies in aer liber.

   
4

„Tigrii platanului” sunt niste insecte foarte mici care, in mod normal, afecteaza frunzele platanilor si uneori ale frasinului.
Tigrul platanului sau Tigararul platanului, al carui denumire stiintifica este Corythucha ciliata, este o specie originara din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori ataca si frasinul. In Europa, insecta a fost descoperita prima data in anul 1964, in orasul Padova, din Italia, scrie libertatea.ro.

Desi pentru bucuresteni invazia este relativ noua, alte orase din tara se plang de mai multi ani de prezenta acestor daunatori si de fiecare data in timpul verilor caniculare.

Piscatura tigrului platanului este resimtita de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de tantari ori paianjeni, asa ca spalarea cu apa si sapun a zonei intepate sau aplicarea unui cubulet de gheata sunt remediile care pot fi aplicate imediat

Pentru a scăpa de prezenţa insectei peste tot în jurul nostru, soluţia o reprezintă hainele lejere care să acopere însă mâinile şi picioarele în totalitate iar înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine.

Tigrul platanului, care atacă de obicei planta a căror nume o poartă, au dimensiuni mici, de 4-6 milimetri, fiind comparabili cu ţânţarii. Corpul insectelor este aplatizat, iar capul are culoarea gri deschis.

Înţepătura tigrilor platanilor sunt foarte puternice, iar bucureştenii sunt nemulţumiţi. Se pare că temperatura optimă pentru dezvoltarea insectei este în jur de 30 de grade, iar înţepătura ei este similară cu cea a ţânţarilor.

Dacă sunteţi muşcat, spălaţi cu apă sau frecaţi zona iritată cu un cub cu gheaţă.