Mama bărbatului decedat după vaccin: „Mă pun la somn în lacrimi, mă trezesc în lacrimi”. Ce spune autopsia şi de ce a deschis IPJ o anchet

Mama bărbatului care a decedat după ce s-a imunizat cu vaccinul de la AstraZeneca a făcut primele declarații după ce fiul ei a murit. Femeia în vârstă de 78 de ani este convinsă că fiul său a decedat după ce s-a imunizat, mai ales că acesta și nimeni din familie nu aveau boli de inimă.

   

Cu lacrimi pe obraz și cu sufletul sfâșiat de durere, mama bărbatului care a decedat mai spune faptul că a vorbit cu fiul său la telefon duminică seara, iar acesta i-a confirmat că este bine. El s-a vaccinat pe 28 februarie, iar pe 1 martie, la serviciu, i s-a făcut rău, a fost dus la spital, unde a făcut infarct miocardic.

”Am vorbit duminică seara și mi-a zis că este acasă. Luni dimineața a plecat la serviciu și acolo am auzit că i s-a făcut rău. Dacă a murit din vaccinul acesta, eu ce să mai zic? Știam că se va vaccina. Și eu am făcut prima doză, dar pe cel de la Pfizer. El pleca prin magazine și a zis ca să se imunizeze și el împotriva virusului. Nu a avut probleme. Noi suntem o familie în care nimeni nu a suferit de inimă. Am aflat și eu acum la televizor că este un lot cu probleme. Simt o mare durere în suflet și multe lacrimi. Mă pun la somn în lacrimi și mă trezesc în lacrimi”, a spus mama bărbatului decedat.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare, a declarat la Aleph News că nu se poate face o legătură între administrarea vaccinului şi infarctul suferit: „Nu există nicio legătură. A fost comunicat la acel moment tot ceea ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Este o persoană care nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reieşit că avea antecedente de infarct miocardic, iar tot ceea ce s-a întâmplat şi a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic extins, care a fost fatal. Mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare este pe primul loc în România. Nu există vreun indiciu care să ateste vreo legătură de cauzalitate între vaccinare şi apariţia evenimentelor trombotice“.

Gorj: IPJ face verificări în cazul bărbatului mort după vaccinare
Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început verificări în cazul bărbatului, de 47 de ani, mort după vaccinare.

Decesul s-a produs după două zile de la imunizarea cu vaccinul Astra Zeneca. Medicii legiști au stabilit că bărbatul ar fi suferit un infarct. Bărbatul decedat avea 47 de ani și era inginer în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj.

PANICĂ în rândul gorjenilor vaccinați cu doze AstraZeneca din lotul AB2856! 1.500 de doze, în Gorj, în centre în care s-au vaccinat profesorii, polițiștii și jandarmii!

Reprezentanții Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, cei ai Institutului Național de Sănătate Publică, Ministerului Sănătății și ai Agenției Naționale a Medicamentului au decis, joi seara, ca măsură de extremă precauție, carantinarea temporară a dozelor de vaccin AstraZeneca lot AB2856, din centrele de vaccinare din Gorj și alte 21 de județe până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului, după ce Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, în urma a trei decese suspecte. Există informații potrivit cărora în județul Gorj au ajuns 1.500 de doze de vaccin din acel lot, în centrele de vaccinare de la Tismana, Stoina, Bumbești-Jiu și Tg-Jiu. Mai mult, unele surse susțin că fratele medicului Letiția Barbu, decedat la data de 1 martie, în urma unui infarct miocardic acut extins, după ce se vaccinase, cu doar o zi înainte în centrul de la Bumbești-Jiu, cu o doză din lotul AstraZeneca cu probleme.