„Mă numesc Elena, am 25 de ani și o relație de 9 ani cu soțul meu. Am o problemă destul de intimă și nu știu care e cauza. Mi se întâmplă de fiecare dată când fac dragoste cum soțul meu. Acum trebuie să fac ceva..”

Mă numesc Elena şi am 25 de ani. Am o relaţie cu soţul meu de 9 ani şi suntem căsătoriţi de 4 ani. Problema este că nu am orgasm, am avut de două ori în toţi aceşti ani. Toată lumea îmi spune că este din cauză că nu am mai „experimentat” şi cu alţi băieţi… Dar nu ştiu ce să cred.

Nu pot spune că asta ne afectează relaţia. Poate în primii ani, el era foarte dezamăgit şi a încercat în toate modurile posibile să mă facă să am, dar fără nici-un rezultat. Însă problema acum e la mine, deoarece aş vrea să simt şi eu acea plăcere. Nu ştiu care este cauza, dar am citit că sunt foarte multe femei în aceeaşi situaţie ca mine.

Mulţumesc mult, aștept sfatul tău cu nerăbdare!

Adela răspunde:

Dragă Elena,
Sunt curioasă cât durează la voi când faceți dragoste. Spui că ai auzit că sunt multe femei în situația ta – și știi de ce? Pentru că sunt mulți bărbați care fac sex ca animalele. Nu se gândesc decât la ei.

Se reped asupra femeii fără să aibă răbdare să o ”încălzească” și pe ea cu un preludiu adecvat. Femeia are nevoie să intre în stare treptat, să simtă plenar, să se scufunde în propriul ei erotism, nu să fie luată cu asalt. Dacă el termină în patru minute, ea nici nu apucă să înțeleagă ce i s-a întâmplat. Dacă chiar vrea să te ajute să înțelegi și tu ce este acela un orgasm, să aibă răbdare într-o seară și să-ți facă un masaj, să te dezmierde până te relaxezi și torci ca o pisică, după care să-ți ofere și un sex oral super delicat – și crede-mă că ai avea toate șansele să ai și tu un orgasm chiar înainte să te penetreze.

Pe de altă parte, și tu trebuie să lucrezi mintal. În nici un caz nu poți avea orgasm câtă vreme ești stresată că nu ai orgasm. Trebuie cumva să înveți să te abandonezi senzațiilor, să savurezi fără să aștepți nimic în schimb. Îți recomand să faci băi calde cu arome afrodiziace (spre exemplu cu trandafir, cocos sau ceva care îți place ție – nu lavandă că e anafrodiziacă), să mergi la masaj de relaxare și, când ai tu chef și ai o stare, să te autostimulezi exact așa cum îți place, până la orgasm. Dacă îl ai măcar o dată, altfel te vei simți când vei fi cu soțul tău.