M-am căsătorit cu un turc, iar acum sunt gata să vă povestesc sincer despre viața mea din Istanbul

Svetlana este o fata din Rusia care se numește cu umor „soția unui sultan turc.” Locuiește la Istanbul de mai bine de un an și obișnuia să locuiască la Saint-Petersburg, Rusia, unde și-a cunoscut viitorul soț, care era în vacanță acolo.

   

Mă simt cu adevărat căsătorita

Toată lumea a încercat să mă sperie, spunând povești despre consecințele căsătoriei cu băieții turci. După un an de căsătorie, am început să aud sfaturi și mai nepotrivite de genul: „Nu aveți copii, dacă decideți să divorțați, nu îi veți mai vedea niciodată”.

Acum avem 2 copii. S-a schimbat relația noastră? Da. Îmi dau seama cu adevărat că sunt căsătorită acum. Am lucrat timp de 12 ani (5 dintre ei erau fără zile libere sau concedii). Acum nu trebuie să lucrez deloc din moment ce soțul meu lucrează și oferă familiei noastre tot ceea ce avem nevoie. Simt cu adevărat sprijinul și protecția lui.

Copiii


Trebuie să port rochii și să gătesc carne de miel.

Sotul meu este iritat când port doar un tricou lung acasă (chiar dacă nu merg pe balconul nostru!). El spune că sunt o mulțime de case în jur și că cineva m-ar putea vedea.

De asemenea, nu-i place când gătesc carne de porc și le dau copiilor. El spune că nu este deloc sănătos și că miroase rău. Ca să fiu sincer, uneori miroase mult mai rău!

Turcii știu care este mâncarea bună.

Nu-mi place micul dejun local. Obișnuiam să-mi fac griji pentru asta și mă gândesc, cum să fiu blogger din Turcia și nici nu-mi place micul dejun? Dar de ce pe Pământ trebuie să mănânc cârnați, măsline și gem după dimineață … Aceasta nu este mâncare la micul dejun!

Vorbind despre mâncare, aproape toate deserturile din Turcia sunt acoperite cu siropuri zaharoase. Felurile principale sunt pregătite folosind pastă de roșii și cantități uriașe de ulei. Și fiecare cafenea stradală vinde ceva numit shawarma (un fel de mâncare din Orientul Mijlociu.) Turcii îl numesc döner, ceea ce înseamnă „rostogolire”. Datorită unei tehnici neobișnuite de prăjire a cărnii, toată grăsimea se elimină din carne.

Plimbarea prin casă în pantofi este lipsa de respect.

Dacă te duci în casa prietenului tău, trebuie să îți scoți pantofii chiar înainte de a intra în holul lor de intrare. Turcii nu poartă deloc încălțăminte acasă. Deci nu este surprinzător faptul că obiceiurile americanilor îi șochează pe localnici.

De asemenea, este obligatoriu să-ți scoți pantofii înainte de a intra într-o moschee : moscheile sunt considerate case obișnuite.

Pag Anterioara1 din 2