”M-a ales pe mine din cauza copiilor, dar nu vreau să stea lângă noi forțat”

Dragă Adela,
Suntem căsătoriți de 15 ani din care 13 frumoși, să zicem. De doi ani am aflat ca soțul are o amantă cu 10 ani mai tânără. La început am fost hotărâtă sa divortez, dar cu timpul am încercat să-i dau o șansă pentru copii si pentru relație (recunosc, mai sunt ceva sentimente). El, în timpul acesta, a încercat să repare greșeala, dar tot timpul aveam o presmțire că încă mai vorbește cu amanta.

   

După multe cercetări am aflat că ea e acasă, în alt județ, el era lângă noi. După ce am aflat am cedat și eu avansurilor odată și l-am înșelat. M-am simțit foarte rău dupa am regretat enorm, voiam în sinea mea răzbunare, dar mai mult rău am făcut.
Lucrurile s-au schimbat de vreo 3 luni, e iubăreț îmi oferă atenție, declarații de dragoste, ieșim în oraș, ca la începutul relației. Dar eu nu ma simt împăcată îmi e frică să cred că simte iar așa ceva pentru mine sau se chinuie.

După lungi discuții m-a asigurat că a terminat cu ea, m-a ales pe mine pentru că relația lor era oricum imposibilă din cauza mea și a copiilor. I-am zis că nu vreau să stea cu noi forțat, dar el zice că ma iubește. Oare ce să fac, să-i dau o șansă sau nu?

Adela răspunde:

Draga mea,
Problema ta este că gândeşti prea mult. Multe femei fac asta, nu te simţi vinovată. Trebuie să ai încredere în alegera soţului tău şi să-l ierţi cu adevărat, aşa cum trebuie să te ierţi şi pe ţine că l-ai înşelat. Uneori, o relaţie extraconjugală reuşeşte să reaprindă flacăra pasiunii într-o căsnicie în care deja totul era monoton.

Când te obişnuieşti prea tare cu omul de lângă tine, uiţi cât e de valoros. Soţul tău şi-a reamintit cu ocazia acelei aventuri. Fii sigură că, dacă femeia respectivă era mai bună că tine, se ducea după ea. Dacă el a ales să rămână cu tine, înseamnă că şi-a dat seama, în sfârşit, cât de mult însemni pentru el.

Eu zic că merită să-i dai o şansă şi să te bucuri de această revenire a prospeţimii sentimentelor în relaţia voastră. Linişteşte-te şi vindecă-ţi inima. Poate o să mai ai nevoie de ceva timp până când vei reuşi dar ai încredere că aţi depăşit cu bine încercarea.