Lux la 14 metri sub pământ: Buncărul care poate rezista la o explozie nucleară de 20 kilotone

La o analiză mult mai atentă, mulți dintre noi pot spune că viitorul omenirii este incert în acest moment. Atentate teroriste, bombe, mașini capcană și multe vieți pierdute.

   

Există o tensiune sporită între națiuni, iar un al Treilea Război Mondial, unde vor fi puse la bătaie bombele nucleare, pare să fie un lucru inevitabil. Tocmai de aceea, pentru a ne proteja în caz de război, în mai multe țări au fost puse în aplicare câteva măsuri de siguranță, iar buncărele super dotate par să fie elementele cheie în această ecuație.

Unul dintre cele mai luxoase buncăre se găsește în Savannah, Georgia, iar pentru 17,5 milioane de dolari un apartament din acest complex subteran poate fi al tău. Buncărul a fost construit în 1969 pentru a fi folosit drept bază militară, în 2012 acesta a fost renovat, iar în prezent el acoperă mai mult de 4 km.


Pereții acestuia au grosimea de un metru, iar cel mai interesant lucru este că buncărul poate face față unei explozii nucreare de 20 kilotone. În plus, acesta are dușuri de decontaminare, sistem de admisie a aerului și un CCTV, un sistem de camere de luat vederi în valoare de 100.000 de dolari.

De asemenea, fiecare apartament are un living, o bucătărie, două dormitoare și o baie. Specialiștii sunt de părere că instalația acestui adăpost aflat la 14 metri sub pământ poate rezista în cazul unei bombe nucleare, dar și în cazul dezastrelor naturale.