Liviu Dragnea anunță motivele suspendării lui Klaus Iohannis. Posibil termen: la toamnă

Liviu Dragnea și motivele suspendării lui Klaus Iohannis. Președintele PSD susține că șeful statului a încălcat, în mod repetat, Constituția și legile țării, ca atare suspendarea se va face ”100%”, cel mai probabil în toamnă. În primul rând, Liviu Dragnea susține că președintele Klaus Iohannis incită la proteste și la răsturnarea ordinii constituționale, blochează activitatea Parlamentului și amenință Guvernul și judecătorii CCR.

   

Liviu Dragnea spune că se va ajunge la suspendarea președintelui României ”100%”. ”Doar printr-o minune nu”.
Șeful PSD a enumerat motivele pentru care s-ar putea ajunge la o astfel de sancțiune, chiar dacă șeful statului a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi, conform deciziei CCR.

”Președintele blochează constant activitatea Parlamentului, prin contestare, retrimitere a unor legi care trebuiau să intre în vigoare, amenință Guvernul, premierul, participă la proteste, incită la răsturnarea ordinii constituționale, trimite consilieri prezidențiali să amenințe, să inducă teamă unui judecător CCR. Un șir lung de încălcări ale Constituției care se pot pune în dreptul președintelui Iohannis”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Termen pentru discuții: toamnă
Ca atare, președintele PSD a lansat și un termen: în toamnă. Momentan, deputații și senatorii au plecat în concedii, ca atare nu s-ar strânge numărul necesatr de voturi pentru suspendare, însă Liviu Dragnea a spus că le-a cerut social-democraților ”să-și țină telefoanele aproape”.

”La ora asta, nu știu ce ar trebui să se întâmple în toamnă. Nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Dar nu e obligatoriu în toamnă. Dar nimic din atitudinele președintelui nu-mi dau speranța că nu s-ar întâmpla asta”, a precizat el.

De altfel, șeful PSD a anunțat, încă de la începutul săptămânii, că nu renunța la sancționarea lui Klaus Iohannis, deși nu ar avea sprijinul coaliției.