„L-am depistat că mă înşela. Mi-a spus că a rezolvat, dar sunt încă împreună și locuiesc împreună”

Dragă Adela,
Mă numesc Ana şi am 22 ani. M-am cam grăbit în viaţa sexuală şi am o fetiţă de 6 ani. Cu tatăl fetiţei nu am stat, dar în schimb am o relaţie de 5 ani şi 4 luni. În tot acest timp de relaţie, recunosc că am mai greşit şi eu, dar cel mai tare am greşit atunci când l-am înşelat, îmsă asta s-a întâmplat acum 2 ani. De comun acord am hotărât să trecem peste şi o perioada am reuşit. Eram cuplu perfect, invidiat de toată lumea, dar el a plecat la lucru în străinătate acum 4 luni. L-am depistat că mă înşela cu o femeie de etnie romă, însă el m-a rugat să o luăm de la capăt. M-a rugat să-i acord ceva timp să iasă din încurcătură asta.

I-am acordat acel timp pentru că îl iubesc. Mereu la vreo 3 săptămâni l-am întrebat şi mi-a zis că a rezolvat şi că nu mai are nicio treaba. L-am crezut, dar aveam îndoieli. Chiar dacă era drăgăstos, nu îl mai simţeam ca înainte, dar totuşi am lăsat lucrurile aşa, sperând că va trece timpul şi de Paște, când va veni acasă, vom rezolva problemele şi-mi voi recăpăta încrederea în el. Doar că acum 2 săptămâni, am fost contactată de femeia respectivă, spunându-mi că din luna ianuarie sunt împreună, iar de la începutul lui decembrie locuiesc împreună. Din acest motiv, eu am decis să plec de acasă, iar el nu m-a mai căutat, dar în schimb vorbeşte foarte rar cu mama şi cu sora lui. Pe amândouă le întreabă de mine atunci când e singur. Le-a spus lucrurile s-au complicat le-a rugat să îmi transmită să nu mă mai consum, pentru că va veni de Paşte acasă şi atunci va lămuri toată situaţia. Chiar nu ştiu ce să fac.

Adela răspunde:

Dragă Ana,
Până la Paști, când vine, nu prea ai ce să faci. Foarte bine că ai dispărut din peisaj, să înțeleagă că nu îl ierți așa ușor. De altfel, și el te-a iertat pe tine, prin urmare i s-a părut corect să îl ierți și tu. S-ar putea spune că acum sunteți ”unu-la-unu”. Dacă, însă, ceea ce spune acea femeie este adevărat, și anume că sunt împreună și chiar locuiesc împreună, atunci nu mai poate fi considerată o ”greșală”. Dacă chiar credea că a greșit doar puțin, atunci de ce a trebuit să se mute cu ea? Și de ce te-a mințit că a încheiat acea relație? Prin urmare, ține-te tare pe poziție și nu da nici un semn până când nu vine el să-și ceară iertare. Nu mi-ai spus dacă de Paști vine de tot sau doar în vizită. Pentru că, dacă vine doar în vizită, îi e comod să te găsească pe tine acasă, iar apoi să se întoarcă din nou la viața lui din străinătate, unde îl așteaptă o altă femeie. Draga mea Ana, situația e foarte încurcată și, dacă nu simți că nu poți să trăiești fără acest bărbat, și că i-ai ierta orice, mai bine lasă-l. Cu asemenea înclinații, o să-ți mănânce sufletul toată viața. Tu știi mai bine ce simți. Oricum, nu dispera. Ești tânără, ești frumoasă, nu s-au terminat bărbații din lume la el.