Klaus Iohannis, avertisment pentru românii care pleacă la mare sau la munte. „Nu putem să închidem ţara”

Președintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri Institutul Cantacuzino. Întrevederea şefului statului cu specialiştii unităţii medicale are loc în contextul în care România se confruntă cu un număr record de infecţii cu noul coronavirus.

   

„Nu e momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, dar noi avem cel mai important instrument să ne protejăm – conștiința noastră. Să nu ne imaginăm că dacă plecăm la munte sau la mare scăpăm de virus. Virusul merge cu noi. Haideți să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a putea trece cu bine de acestă perioadă dificilă” , a declarat Klaus Iohannis în cadrul conferinţei de presă.

Klaus Iohannis susţine că ţara nu se poate închide, dacă se doreşte ca economia să meargă. De asemenea, acesta a adăugat faptul că românii trebuie să respecte anumite norme pentru a putea merge la mare sau la munte.

„Trebuie să fim foarte conștienți de ce vrem, cu toții ne dorim să ne reluăm viața normală, dar nu se poate încă. Suntem încă în pandemie. Pe de altă parte, nu putem închide țara și să plecăm. Dacă vrem să se miște economia, să putem merge la mare sau la munte, trebuie să respectăm aceste norme. Ține de fiecare dintre noi să respectăm normele” , a adăugat preşedintele.

Preşedintele României a adăugat faptul că nu îşi doreşte măsuri mai restrictive, însă dacă numărul de cazuri creşte atunci va fi nevoie de anumite restricţii.

„Nu vorbim de măsuri pur administrative. Vorbim de o situaţie de pandemie extrem de periculoasă.Ţine de fiecare dintre noi să respectăm normele care se emit. Rolul autorităţilor este să emită normele, rolul spitalelor să trateze bolnavii, dar rolul nostru şi repsectarea normelor este să nu ajungem la spital pentru că este o boală foarte periculoasă” , susţine Klaus Iohannis.