„Kill Bill”, partea Covid-19. Cum a ajuns Bill Gates inamicul public nr. 1 al Planetei în timpul pandemiei de coronavirus

Să fim serioși: povestea apărută zilele trecute, în care 1.000 de polițiști și agenți FBI l-au scos cu forța pe miliardarul american Bill Gates din buncărul său de „înaltă securitate” din Seattle, pentru a-l aresta sub acuzația de „terorism biologic” și recent inventata crimă de „coronavirus”, pentru a-l ruga apoi cu frumosul să le dea, dacă poate, leacul pentru Covid-19, este o știre extrem de savuroasă, penibilă, comică și cât se poate de falsă.

   

Miliardarul şi filantropul american a devenit doar vedeta principală a „narativului” Rusiei în materie de fake news. Cel puţin aceasta e una dintre concluziile unei analize realizate de site-ul euvsdisinfo.eu, instrument de lucru al STRATCOM, Serviciul European de Acţiune Externă al Uniunii Europene.

Site-ul este specializat în identificarea şi analizarea ştirilor false răspândite în Europa prin intermediul instituţiilor de presă pro-Kremlin, în contextul epidemiei de fake-news prin care Moscova a creat o amplă campanie de dezinformare în statele europene, inclusiv România, legată de pandemia de coronavirus. Scopul: subminarea autorităţii statelor, decredibilizarea instituţiilor democratice şi slăbirea încrederii în structurile europene.

Bill Gates a avertizat de mai multă vreme asupra pericolului pe care îl reprezintă o pandemie şi a pus la bătaie resurse financiare importante în lupta împotriva coronavirusului, inclusiv în cercetarea pentru dezvolatarea unui vaccin.

Rezultatul: miliardarul şi filantropul american a devenit, brusc, „sacul de box” al activiştilor anti-vaxeri. Moment în care site-urile pro-Kremlin şi-au îndreptat brusc atenţia asupra lui Bill Gates, conform analizei website-ului STRATCOM.

Prin urmare, narativul Bill Gates a livrat, în această perioadă, poveşti extrem de suculente: miliardarul a fost ridicat la rang de eminenţă cenuşie care se află în fruntea unui plan ocult mondial prin care se încearcă microciparea, prin vaccin, a întregii populaţii a planetei.

Conspiraţiile despre Bill Gates, mai tari decât cele despre 5G
Ticăloşii supremi din seria James Bond au toate motivele să rămână cu gurile căscate şi muţi de invidie. Chiar dacă respectiva ştire a e una falsă. Ori povestea conform căreia vaccinurile lui Bill Gates au lăsat paralizaţi fix 496.000 de copii indieni (ceva mai veche, dar tot falsă).

Conform unei analize New York Times, dezinformările legate de Bill Gates au devenit acum cele mai răspândite poveşti legate de pandemia de coronavirus. Mai exact, din februarie şi până în aprilie, numele fondatorului Micrososoft a apărut de 1,2 milioane de ori la TV sau în social media.

Practic, narativul Bill Gates a venit tare pe turnantă în ultima perioadă şi a urcat pe primul loc în topul conspiraţiilor, reuşind să detroneze mitul referitor la legătura secretă dintre boala Covid-19 şi emisiile 5G.

Conform New York Times, dezinformările legate de Gates au contorizat 16.000 de postări pe Facebook care, la rândul lor, au totalizat 900.000 de interacţiuni (like-uri, comentarii, distribuiri etc.)

Un videoclip postat pe Youtube în 2015, în care miliardarul american vorbeşte despre pericolul unei pandemii, care ar putea pune în pericol vieţile a milioane de oameni a fost scos la suprafaţă şi a atins cifra de 25 de milioane de vizionări.

Continuarea!