Japonezii pun PANOURI SOLARE pe şosele la un preţ de TREI ORI MAI MIC decât cel anunţat pentru un kilometru de autostradă în România

Autorităţile japoneze doresc să introducă străzile solare în Tokyo! Conform specialiştilor, acestea vor colecta energia de la soare cu ajutorul panourilor solare instalate sub şosea, demersul având ca miza transformarea metropolei într-un loc mai ecologic.

   

Autorităţile vor să facă din Tokyo un oraş ecologic, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020. În mai, o astfel de şosea a fost instalată într-o parcare a unui magazin Seven-Eleven din Sagamihara, Prefectura Kanagawa, scriu cei de la The Independent.


Deasupra panourilor este un material special care să asigure durabilitatea, făcând posibilă deplasarea autovehiculelor. Un astfel de demers nu este nou, străzi solare fiind construite şi în Franţa şi în pistele pentru biciclişti.


Problema cu introducerea acestora este costul mare. Componentele sunt extrem de scumpe, iar spre exemplu, în Franţa, un kilometru de stradă solară costă aproximativ 5 milioane de euro. Este mai puţin totuşi decât un kilometru de pe viitoarea Autostrada Piteşti-Sibiu unde, în medie, un kilometru de autostradă va costa 13 milioane de euro, conform Mediafax.