Inselatoria din magazinele Kaufland? Diferențele dintre prețurile afișate la raft și cele din casa de marcat nu sunt erori

Cristi Brâncovan dovedește că diferențele dintre prețurile afișate la raft și cele din casa de marcat nu sunt erori. Când sunt prinși, angajații Kaufland restituie diferența dar NU corectează prețul greșit și continuă să ceară mai mulți bani clienților neatenți.

   

Așa zisele „greșeli” sunt mereu în favoarea Kaufland, niciodată în favoarea clienților.

Timişoreanul Cristian Brâncovan a postat luni, pe pagina sa de Facebook, un avertisment pentru clienţii Kaufland, cărora le-a spus să fie atenţi la preţurile afişate pe raft şi la cele de pe bon, având surpriza să constate că la un balsam de rufe pe care l-a cumpărat era un preţ pe raft şi altul, mai mare, pe bon. „Să aruncaţi o privire peste bonurile „promoţiilor” de la Kaufland Şagului.

La mine 2 din 3 produse aveau preţul greşit faţă de cel de la raft (luni -ora 21:00 ). Nu am luat mare lucru la promoţie, chiar şi aşa 5.6% din preţul plătit era „ţeapă”. Mi-au restituit banii, la ghişeul de informaţii, pentru că mi-am dat seama pe loc, de aia mă gândeam să vă scriu, să nu vă simţiţi „înşelaţi” când ajungeţi deja acasă”, a scris „vânătorul de hoţi”, pa Facebook. Marţi, Cristian Brâncovan s-a întors la Kaufland, pentru a vedea dacă a fost vorba de o greşeală sau este o practică a magazinului. Tânărul a filmat totul şi a arătat cum cumpără un balsam de rufe al cărui preţ la raft este mai mic decât cel de la casă. După ce a sesizat problema la ghişeul de informaţii, Brâncovan a cerut să discute cu un şef, care a refuzat să aibă un dialog înregistrat cu timişoreanul. Filmuleţul postat pe Facebook s-a viralizat foarte repede, adunând în mai puţin de o zi peste 1,3 milioane de vizualizări şi mii de comentarii şi aproape 28.000 de share-uri.