Începând cu 2019 oamenii obșinuiți pot călători în spațiu. Cât costă o călătorie

Dacă doriți să faceți o călătorie în spațiu, compania aerospațială Blue Origin creată de Jeff Bezos vă poate oferi această posibilitate din 2019.

   

Pentru a deveni pasageri, doritorii vor trebui să scoată din buzunar între 200 și 300 de mii de doalri, scrie Reuters. Potențialii clienți, dar și întreaga industrie aerospațială, au fost nerăbdători să afle costul unui bilet pentru vehiculul spațial New Shepard.
Toată lumea se întreabă dacă prețul biletelor dacă firma lui Bezeos va reuși să genereze suficientă cerere pentru a face profitabil turismul spațial.

Directorii companiei au spus luna trecută că plănuiesc să facă testele cu pasageri în curând, iar din 2019 să înceapă să vândă bilete.

Acest vehicul va transporta oameni. Îl vom face pe cât putem de sigur. Îl vom testa. Nu o vom apuca pe niciun fel de scurtătură. Așa că vom pune oameni în acest vehicul când vom fi gata și nicio secundă mai devreme. Vă puteți imagina ce a simțit Alan Shepard (primul american în spațiu în 1961, n.r.) acum atâția ani? Trebuie să fi fost destul de cool”, a spus Jeff Bezos.


Compania lui Bezos nu a făcut încă public designul vehiculului, compus dintr-o rachetă de lansare și o capsulă de pasageri detașabilă, însă a păstrat tăcerea în privința situației de producție.

Totuși, reprezentanții compnaiei nu au răspuns solicitărilor de a comenta asupra programelor și a prețului biletelor. Bezos a declarat în luna mai că prețul biletelor încă nu a fost decis.