În 1991, a sunat la Poliţie: „Mi-am ucis soţia!” A stat 16 ani în spatele gratiilor. După 2 ani, şi-a refăcut viaţa. S-a însurat cu o femeie frumoasă, care i-a dăruit doi copii. Apoi, într-o dimineaţă…

În urmă cu 27 de ani, mai exact în 1991, Gregory Green a sunat la poliție pentru a raporta o crimă. Bărbatul și-a ucis soția și bebelușul nenăscut.

   

După un scurt proces, a venit și sentința judecătorilor: 16 ani de închisoare. N-a primit niciun fel de clemență, nici nu avea de ce. Criminalul și-a primit pedeapsa cu un calm inexplicabil.

În cei 16 ani cât a stat în spatele gratiilor, Gregory a făcut apel la eliberarea condiționată de mai multe ori, dar de fiecare dată, oamenii legii i-au respins cererea.

„Motivele respingerilor au fost diverse, unele aberante… Dar toate ascundeau, de fapt, teama judecătorilor că Gregory Green nu a dat dovadă de nicio remuşcare, după comiterea crimelor. Mai mult, în timpul detenţiei, nu a dat niciun semn de căinţă, nu a arătat nicio urmă de umanitate”, a declarat un purtător de cuvânt al închisorii unde a fost încarcerat.

Cu toate acestea, în 2008, Gregory a fost eliberat condiționat.

După doi ani, bărbatul s-a căsătorit. A întâlnit-o pe Faith Green, o femeie minunată alături de care a ales să își refacă viața. Aceasta avea doi copii dintr-o căsnicie anterioară, dar amândoi și-au dorit să își mărească familia.

Anii au trecut și Faith a mai adus pe lume două fetițe, Koi și Kaleigh.


Apoi, într-o zi blestemată, la 1.15 dimineața, a sunat din nou la poliție. Motivul este de-a dreptul șocant: acesta a repetat „episodul” din urmă cu 27 de ani.

Cele două fetițe ale cuplului, în vârstă de 4, respectiv 5 ani, au fost ucise prin intoxicare cu monoxid de carbon. Bărbatul le luase pe sus, în toiul nopţii, şi le închisese în maşină. Apoi a dat drumul la motor şi a băgat un furtun conectat la ţeava de eşapament în interior. După ce s-a asigurat că au murit, Gregory şi-a luat copilele în braţe şi le-a aşezat înapoi pe pat. Fetiţele păreau că dorm.

Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au fost șocați de cruzimea bărbatului. În urma cercetărilor, aceștia au descoperit ceva și mai șocant: la subsolul casei au dat peste alte două cadavre. Erau ceilalți doi copii ai soției sale, de 17 și 19 ani. Potrivit raportului, adolescenții au fost executați pur și simplu: Gregory și-a golit pistolul în trupurile lor firave.

Tot acolo au găsit-o şi pe Faith. Era imobilizată, avea bandă la gură, ca să nu ţipe, şi era plină de sânge. Fusese bătută cu bestialitate, tăiată pe faţă şi împuşcată în picior, dar o lăsase în viaţă doar ca s-o forţeze să vadă cum îi ucide copiii.

Gregory Green a fost ridicat de pe veranda casei unde aşteptase în linişte, neclintit, venirea poliţiştilor. La proces, a refuzat dreptul la avocat şi a pledat „vinovat”.