Imaginea unei mame românce care stă în genunchi în fața medicilor, premiată în Spania: „Arată cele mai bune sentimente. O poveste care a ajuns la sufletele noastre”. FOTO

Iñaki Porto, fotograf colaborator al Diaro di Noticias, o publicație din provincia spaniole Navarra, a primit un premiu important pentru o fotografie cu o mamă româncă, aflată într-un spital din Spania.

   

Fotografia distribuită de Agenția „Efe”, instantaneul o arată pe Simona, mama tânărului român Denis Cirpaci, care a fost internat la Terapie Intensivă timp de șaizeci de zile. Femeia s-a așezat în genunchi în fața echipei medicale de la „San Miguel” pentru a le mulțumi dedicării lor pentru salvarea vieții fiului ei.

Salvatorii au plâns
Unul dintre martorii momentului, medicul Txuma Urtasun, cu acea imagine care i-a fost întipărită în minte, a recunoscut că „plângeam cu toții”. Era o mulțime de dragoste în camera lui Denis și acesta a fost cel mai bun mod în care mama sa a găsit-o pentru a răspunde.

„Și acolo Iñaki era, cu camera lui, ca întotdeauna, discret, fără să deranjeze, pentru a imortaliza una dintre imaginile care nu numai că corespunde capitolului gros al acestei pandemii nedorite, dar care arată și cele mai bune sentimente, în cele mai grele momente, ale unei persoane dedicate total”, mărturisesc cei care l-au premiat.


Miracolul lui Denis
Fotografia face parte dintr-o serie care a însoțit articolul „Miracolul lui Denis: șaizeci de zile în Terapie Intensivă”, scris de Ana Isabel Cordobés și publicat și de Agencia „Efe”.

În opinia juriului este o imensă piesă umană, într-un moment în care jurnaliștii nu au putut accesa cu ușurință locurile unde situația dramatică a bolnavilor a fost centrele spitalicești, în contextul în care impedimentele de accesare a acestor unități spitalicești au negat societății informații reale despre situația din acele zile ”.

Povestea lui Denis Cirpaci
Șaizeci de zile îl separă pe Denis Cirpaci de ziua în care a intrat în Terapie Intensivă până în momentul în care a părăsit-o, „un miracol al medicilor și al lui Dumnezeu”, rezumă soția sa Heidi.

Denis Cirpaci este un tânăr de origine română, care locuiește în Navarra de aproape douăzeci de ani și este bine cunoscut pentru conducerea mai multor companii de automobile. Zile întregi a fost cel mai tânăr pacient cu coronavirus internat la o Terapie Intensivă în Navarra.

Pe 20 martie, își amintește el, a intrat în clinica San Miguel din Pamplona, ​​după ce a observat o „febră de 39 de grade timp de aproximativ patru sau cinci zile”. A intrat în secție, pe 23 martie, la 1 dimineața, starea sa s-a înrăutățit și a fost internat la Terapie Intensivă. A făcut-o la 28 de ani și a ieșit la 29 de ani, la două luni după intrarea sa „și mai multe urcușuri și coborâșuri”, scrie Gândul.ro.