Iliescu este ucigaşul viitorului decent al României?! România nu este un stat de drept atâta timp cât nu e tras la răspundere pentru crimele din 1989 și 1990

Prin dosarele care au pornit la o avalanșă și în care sunt judecate personaje puternice și influente, dar și politicieni s-a produs o revoluție a statului de drept în sistemul judiciar. Cu toate acestea, jurnalistul Mălin Bot susține că Justiția rămâne cel mai important test netrecut.

   

„Chiar dacă dă de pământ cu cele mai puternice personaje ale momentului, Justiţia din România are o mare tinichea legată de coadă: imunitatea lui Ion Iliescu pentru crimele Revoluţiei şi Mineriadei din 1990.
Este inadmisibil ca rudele victimelor lui Ion Iliescu să asiste, de 25 de ani, la o muşamalizare perpetuă şi o tergiversare continuă a anchetelor din aceste dosare”, scrie Mălin Bot pe Evenimentul Zilei.

Jurnalistul subliniază faptul că atâta timp cât Iliescu nu e tras la răspundere pentru aceste crime, România nu este un stat de drept.

“L-a văzut o ţară întreagă vorbind despre teroriştii inexistenţi, în decembrie 1989. L-a auzit ţară întreagă cum trimitea minerii în Piaţa Universităţii şi apoi le mulţumea, la Romexpo. Individul şi-a comis crimele la vedere, în faţa unei ţări întregi şi scapă, cu toate acestea, basma-curată de 25 de ani. Are o imunitate monstruoasă în faţa Justiţiei. O imunitate inacceptabilă într-un stat de drept. Cât timp Iliescu nu e tras la răspundere pentru aceste crime, România nu este un stat de drept.

Eu cred că ceeace a făcut Ion Iliescu în 1989 şi în 1990 ne afectează pe toţi direct, într-o manieră mult mai mare decât percepe majoritatea. Iliescu nu este doar călăul celor care au murit din vina lui, în 1989 şi 1990. Este ucigaşul viitorului decent al României. E autorul moral al prezentului mlăştinos în care ne sufocăm”, a mai scris acesta.